Холанд и Сити ще открият сезона с трофей срещу Ливърпул


И. Ангелов

Холанд и Сити ще открият сезона с трофей срещу Ливърпул

Ливърпул - Манчестър Сити
Стадион: Уембли
Дата: 30.07.2022 г.
Час: 19:00 ч.

Ливърпул загуби два от четирите си приятелски срещи в подготовката за новия сезон на Висшата лига. В срещата за трофея Къмюнити Шийлд, с която по традиция се открива сезона в Англия и Висшата лига, момчетата на Юрген Клоп не изглеждат в най-добрата си форма, като последно отстъпиха минимално на Залцбург преди този мач.

Манчестър Сити спечели и двете си подготвителни срещи, а в едната от тях срещу Байерн Мюнхен новото попълнение в атака Ерлинг Холанд реализира и победния гол. В другата пък звездата Кевин де Брюйне се разписа два пъти и показа, че е в страхотно състояние за старта на сезона.

Откъм състави, Ливърпул отново е в по-затруднено положение. Вратарят Алисон е с контузия и ще отсъства заедно с Келехер и Жота. Под въпрос са Цимикас и Чембърлейн. Така Адриан ще застане на врата, докато в нападение вероятно ще видим Роберто Фирмино и новото попълнение Даруин Нунез.

За "гражданите" с травма липсва само Аймерик Лапорте с тежката травма, получена в коляното още миналия сезон. Фил Фоден, Джон Стоунс и Илкай Гюндоган пропуснаха турнето на тима в САЩ поради което няма да са на ниво с останалите по отношение на фитнеса. 

От малкото данни, които имаме за двата отбора от предсезонните срещи, Сити изглежда в по-доброто състояние в момента. Тимът е в настроение и за първи път от дълго време има таран на върха на атаката си, което липсваше в последните достатъчно успешни години за тима. Обратно, Ливърпул загуби един от талисманите си в лицето на Садио Мане, и за момента заместникът му Нунез получава противоречиви оценки.

Последните 5 срещи за Къмюнити Шийлд не доставиха на зрителите повече от 2.5 гола средно на мач.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Сити 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Аке
Диаш
Уокър
Кансело
Брюйне
Родри
Силва
Марез
Холанд
Грилиш
Диаз
Нунез
Салах
Тиаго
Фабиньо
Хендерсън
Робертсън
Арнолд
Дайк
Конате
   
Адриан
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Ман Сити 0:2

  Сподели
740