Челси ще довърши без победа Тотнъм в Купата на лигата


И. Ангелов

Челси ще довърши без победа Тотнъм в Купата на лигата

Тотнъм - Челси
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 12.01.2022 г.
Час: 21:45 ч.

Тотнъм ще има много трудна задача ако цели място във финала на тазгодишното издание на Купата на лигата в Англия. Миналата седмица "шпорите" разочароваха на "Стамфорд Бридж" и си тръгнаха след загуба с 2:0, но успяха междувременно да се върнат към победите с 3:1 във ФА Къп над Мокамб.

Челси вероятно усеща, че е близо до финала, но ще трябва да изиграе концентрирано срещата. 3 от последните 4 визити в северен Лондон бяха победи и това ще даде допълнителна увереност в успеха на Томас Тухел. Четвъртият резултат от тези мачове бе загуба, именно в Купата на лигата, и тя бе след дузпи.

Откъм състави, положението на домакините е по-добро. Челси вероятно няма да разчита на титулярната си защита поради контузиите на Джеймс, Чилуел, Чалоба и Силва. Последният е под въпрос заедно с Канте след прекаран коронавирус. Азпиликуета е под въпрос, а вратарят Менди участва в Купата на нациите в Африка за известно време със Сенегал.

При домакините с контузии са Дайър, Сон и Ромеро, докато Бергвайн е под въпрос. Последният обаче се спряга и с напускане в посока Аякс от медиите и може да не се появи повече за тима. 

Положението в отбраната на "сините" не е добро и Антонио Конте ще знае, че трябва да хвърли всички сили в нападение. Същевременно Тухел задължително ще трябва да разчита също на силно нападение, което да помогне в случай на допуснати голове от рехавата отбрана. Очаква се гостите да свършат работата си и да стигнат финал дори без победа.

Прогноза: Тотнъм - Челси 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Кепа
   
Сар
Силва
Рудигер
Одой
Саул
Ковачич
Алонсо
Зиеч
Лукаку
Маунт
Лукас
Кейн
Селсо
Регилон
Хьойберг
Скип
Роял
Дейвис
Санчез
Танганга
   
Лорис
 
Тотнъм (Антонио Конте)

Обоснована прогноза: Тотнъм - Челси 2:1

  Сподели
759