Анонс на 8-ми кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 8-ми кръг от Висшата лига

Норич - Брайтън
Стадион: Кероу Роуд
Дата: 16.10.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Норич успя да вземе първата си точка за сезона преди почивката за национални срещи след 0:0 с Бърнли. Тимът ще се надява да надгради над тази основа. "Канарчетата" обаче загубиха и трите си срещи у дома този сезон.

Брайтън влиза в тази среща с поредица от 4 мача без загуба и с две поредни равенства. През юли миналата година тези два тима се срещнаха и гостите спечелиха с единствен гол на Леандро Тросар, който ще бъде в игра и сега. Ключовият Ив Бисума обаче беше арестуван и пуснат под гаранция и може да пропусне.

Норич не успя да вкара гол в 14 от последните 17 мача във Висшата лига. Тимът има 8 поредни загуби у дома в лигата. 

Прогноза: Норич - Брайтън 0:1

 

Саутхемптън - Лийдс
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 16.10.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Саутхемптън загуби с 3:1 от Челси преди паузата за национални срещи, но допусна 2 гола в края когато игра с човек по-малко. Все още този отбор търси първата победа в кампанията си.

Лийдс надви Уотфорд с 1:0 последно и достигна първа победа в лигата. Завръщането на Патрик Бамфорд в атаката също ще подобри настроението и шансовете за нови резултати. Миналата година Лийдс спечели и двете си срещи със "светците". Ключовият Рафиня обаче ще липсва след пътуването до Бразилия и показаната прекрасна форма с националния отбор.

При домакините Джеймс Уорд-Прауз е наказан и това е равностойна загуба на тази на гостите. Саутхемптън няма победа в 9 кръга и загуби 3 пъти поред от Лийдс, като допусна по най-малко 2 гола.

Прогноза: Саутхемптън - Лийдс 0:1

 

Астън Вила - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Вила Парк
Дата: 16.10.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Срещите между тези два отбора от Мидландс рядко са зрелищни от завръщането на клубовете в елита на Англия. Насред последните 3 мача видяхме само 2 вкарани гола между тимовете. Уулвс спечели последно над Нюкасъл, но като цяло тимът показва слаби представяния до момента в кампанията.

Вила все още не може да разчита на пълния потенциал от играчи поради контузии, макар да проведе добра трансферна кампания през лятото след загубата на Джак Грилиш. 

И в двата тима може да видим ключови липсващи играчи като Бейли, Мартинез, Невеш, Тринкао и Нето.

Астън Вила няма загуба в 5 поредни мача у дома и вероятно ще видим равенство тук, а при потенциално завръщане на Бейли, който е под въпрос, вероятно и успех за домакините.

Прогноза: Астън Вила - Уулвърхемптън Уондърърс 1:0

 

Евертън - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 17.10.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Евертън взе точка от Манчестър Юнайтед в последния кръг и така тимът има само 1 загуба от първите 7 срещи в сезона. Рафа Бенитес закрепи представянията макар да загуби Хамес Родригес от състава си.

Уест Хем разочарова у дома след 2:1 от Брентфорд преди почивката, а това прекрати и поредицата от 3 победи. "Чуковете" нямат загуба в последните 6 мача като гост. Тимът обаче е в почти перфектно здраве и готовност за връщане към успехите.

При домакините много имена са под въпрос извън контузените Делф и Дин, както и арестуваният Гилфи Сигурдсон. Това са Айуоби, Гомес, Калвърт-Люин, Ришарлисон и Коулман.

Евертън има 4 поредни победи у дома в лигата и в последните 3 кръга вкара поне по 2 гола. Уест Хем няма загуба в 6 поред като гост. В зависимост от това колко отслабен ще е съставът на домакините е шансът на "чуковете" за резултат.

Прогноза: Евертън - Уест Хем Юнайтед 1:1

 

Нюкасъл Юнайтед - Тотнъм
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 17.10.2021 г.
Час: 18:30 ч.

Нюкасъл ще изиграе първа среща след продажбата на клуба от Майк Ашли на публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия по време на паузата за национални срещи. Собствениците от Висшата лига изразиха недоволство, но феновете на "свраките" тържествуваха факта, че стават най-богатият отбор в лигата.

След слаб септември Тотнъм започна новия месец с победа с 2:1 над Астън Вила. 5 от последните 7 визити срещу Нюкасъл също бяха спечелени от шпорите, така че Нуно Санто ще е уверен в резултата. Редица негови играчи обаче няма да участват заради карантина - Емерсон Роял, Ромеро, Ло Селсо, Санчез.

Тотнъм допусна по най-малко 2 гола в 6 от последните си 7 гостувания в лигата. Нюкасъл няма победа в 7 поредни кръга от началото на сезона, от които загуби 4. Промените в тима предстоят, като в момента и бъдещето на мениджъра Стив Брус е под въпрос.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Тотнъм 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
366