Лестър и Ман Сити ще поделят точките


И. Ангелов

Лестър и Ман Сити ще поделят точките

Лестър Сити - Манчестър Сити
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 11.09.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Лестър Сити има 2 победи в първите 3 кръга, но последно видяхме загуба с 4:1 от Уест Хем Юнайтед, която повдигна някои въпроси за състоянието на отбора. 

Манчестър Сити загуби от Лестър в Къмюнити Шийлд, след това от Тотнъм на старта, но се поправи с две поредни победи с по 5:0 над опашкарите Норич и Арсенал. Сега обаче има казус на вратата на "Гражданите", след като Едерсон е под карантина при пристигането от Бразилия, заедно с нападателя Габриел Жезус, а Зак Стефен има позитивен тест за коронавирус и също ще липсва.

Така на врата ще видим Скот Карсън, чийто последен официален мач бе през 2011 г. Кевин Де Брюйне също остава под въпрос макар да пропусна срещите на Белгия за да лекува травма. Състоянието на Фоден и Лапорте ще се прецени преди срещата.

При "лисиците" проблемите също не са малко. Айозе Перез е наказан заради картона си в последния мач, но Райън Бертран се завръща след коронавирус. Той бе сред най-добрите играчи на тима в предсезонната подготовка. С травми липсват Фофана, Джъстин и Менди, а под въпрос са още Перейра, Евънс и Фестергард от защитата.

Манчестър Сити победи Лестър с 5:2 в последния мач на "Етихад" между двата отбора, макар напоследък "лисиците" да направиха добри срещи с този съперник. В 5 от последните 6 кръга Ман Сити вкара поне по 2 гола на всеки съперник, така че решението за домакините тук ще е да се възползват от нетипичния вратар на "гражданите" в този случай.

Прогноза: Лестър Сити - Манчестър Сити 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Карсън
   
Стоунс
Диаш
Уокър
Кансело
Силва
Родри
Гюндоган
Марез
Торес
Грилиш
Варди
Барнс
Мадисън
Бертран
Тилеманс
Ндиди
Томас
Кастан
Сьоюнджу
Евънс
   
Шмайхел
 
Лестър (Брендан Роджърс)

Обоснована прогноза: Лестър - Ман Сити 2:2

  Сподели
467