Съдбата на Евертън и Челси ще се реши на Стамфорд Бридж


П. Пенков

Съдбата на Евертън и Челси ще се реши на Стамфорд Бридж

Ивайло: Евъртън - Челси
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 29.01.2011
Час: 14:30
Съдия: Хауърд Уеб

В първи двубой от четвъртия кръг от турнира ФА Къп, Евертън приема Челси на стадион "Гудисън Парк". Карамелите на Дейвид Мойс стигнаха до този кръг от надпреварата, след като в предишния победиха Скънторп с убедителителното 5:1. За разлика от ФА Къп, мърсисайдци не се представят добре във Висшата лига на Англия, където заемат 14-та позиция след 23 изиграни срещи, като имат актив от 27 точки, което показва, че тима се намира близо до зоната на изпадащите, тъй като Уигън, който оглавява опасната зона, е с 22 инкасирани точки. През миналата седмица Евертън регистира 12-то си равенство през настоящата кампания. Те завършиха наравно 2:2 срещу Уест Хем на стадион "Гудисън Парк".

Мениджърът на Еветън Дейвид Мойс ще може да разчита на голяма част от футболисите си за двубоя срещу Челси. Фил Ягиелка и Луис Саха се завърнаха от травми при срещата с Уест Хем от първенството и вероятно ще заемат титулярна позиция в съботния мач. Единственият отсъстващ в състава на Мойс е Тим Кейхил, който е зает в с националния отбор на Австралия. Кенгурата ще играят срещу Япония на финала в турнира за Купата на Азия.

Гостуващия Челси е четвърти във временното подреждане в английската Висша лига, като разликата между сините и лидера Манчестър Юнайтед е точно 10 точки, но според мениджъра Карло Анчелоти Челси все още е запазил шансове за шампионската титла. В 24-я кръг от Премиершип лондончани продължиха успешната се серия, като победиха с 4:0 11-я във времното класиране - Болтън. Съставът от "Стамфорд Бридж" достигна до четвъртия кръг от турнира за Купата на Англия, след като разгроми с 7:0 Ипсуич пред собствена публика.

Полузащитникът на Челси Франк Лампард, който пропусна двубоя с Болтън, поради контузия в прасеца, вероятно ще се завърне в игра за мача с Евертън. За сметка на това пък, Анчелоти няма да може да разчита на Алекс, Юри Жирков и Йоси Бенаюн, който страдат от тежки контузии.

Смятам, че това ще бъде труден двубой и за двата отбора, като в крайна сметка ще се стигне до преиграване, в което ще се реши съдбата на двата отбора.

Прогноза: Евертън - Челси 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Евъртън:

01 януари Стоук Сити - Евъртън 2:0 (Висша лига)
05 януари Евъртън - Тотнъм 2:1 (Висша лига)
08 януари Скънторп - Евъртън 1:5 (ФА Къп)
16 януари Ливърпул - Евъртън 2:2 (Висша лига)
22 януари Евъртън - Уест Хем 2:2 (Висша лига)

Челси:

02 януари Челси - Астън Вила 3:3 (Висша лига)
05 януари Уулвърхемптън - Челси 1:0 (Висша лига)
09 януари Челси - Ипсуич 7:0 (ФА Къп)
15 януари Челси - Блекбърн 2:0 (Висша лига)
24 януари Болтън - Челси 0:4 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Евъртън - Челси

149 мача
47 победи за Евъртън
48 равенства
54 победи за Челси
Голова Разлика: 232:223 за Челси


Коефициенти от bet365:
Евъртън - 3.60
Равен - 3.50
Челси - 2.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141