Нюкасъл ще продължи агонията на Ман Юнайтед


И. Ангелов

Нюкасъл ще продължи агонията на Ман Юнайтед

Нюкасъл Юнайтед - Манчестър Юнайтед
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 17.10.2020 г.
Час: 22:00 ч.

Нюкасъл показа добра игра след старта на новия сезон и вече победи Уест Хем Юнайтед и Бърнли в кампанията до тук, като с показания позитивен футбол тимът на домакините тихо ще се надява проблемите при гостите да продължат за още поне един кръг.

Манчестър Юнайтед стартира по трагичен начин този сезон, като връхна точка на срама бе поражението от Тотнъм с 6:1 у дома. В онзи двубой по странен начин бе изгонен директно Антони Марсиал, който сега ще липсва 3 срещи, а новият нападател в клуба Единсон Кавани все още не е на линия.

Домакините обаче също имат много проблеми в състава. Киарън Кларк, Матю Лонгстаф, Мат Ричи, Дуайт Гайл и Мартин Дубравка все още лекуват контузии. В отсъствието на последния и резервният вратар Карл Дарлоу се справя добре за домакините. Под въпрос са поставени Джамал Ласелъс, Алан Сен-Максимен, Джамал Люис и ДеАндре Йедлин, които използваха националната пауза за да работят по преодоляването на травми.

При Юнайтед се очакват размествания на състава след последния кръг срещу Тотнъм. След проблемите през лятото за Хари Магуайър, той стартира сезона лошо и с националния отбор ситуацията му не се подобри. В загубата от Дания с 1:0 той получи червен картон и може би има нужда от почивка и възстановяване на психиката си. 

Фил Джоунс и Аксел Туанзебе обаче са контузени за позицията на централния защитник. В средата на терена Пол Погба получи шанс да играе за Франция и да натрупа още минути, но отново се видя, че той е далеч от формата си. Дони ван де Бек игра и вкара гол за Нидерландия, което може да му помогне в борбата за титулярно място. 

Единсон Кавани все още е в карантина след пристигането на острова и ще изчака за дебюта си, въпреки отсъствието на Антони Марсиал за 3 мача. Предполага се, че един от Мейсън Гринууд или Маркъс Рашфорд ще застане на върха на атаката на тима. Алекс Телес тренира с новия отбор само веднъж и не е ясно дали ще получи дебют след като бе ангажиран с националния отбор за Бразилия.

Манчестър Юнайтед спечели последните си 5 срещи като гост във Висшата лига. В тези срещи тимът вкара поне по 2 гола. В последните 3 мача от първенството обаче "червените дяволи" допуснаха поне по 2 гола във вратата си. Стив Брус спечели само 1 от всички свои 24 мача срещу този противник като мениджър, но пък последната победа бе преди по-малко от година и сега са налице всички обстоятелства за ново постижение.

Юнайтед не изглежда на добро място в игра и извън терена, и ако Оле Гунар Солскяер не е взел адекватни мерки в последните дни, вероятно е проблемите на гостите да продължат.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Манчестър Юнайтед 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)
 
Хеа
   
Линдельоф
Баили
Шоу
Бисака
МакТоминей
Погба
Телес
Бруно
Гринууд
Рашфорд
Жоелинтон
Уилсън
Максимен
Хендрик
Хайдън
Шелви
Дъмет
Манкийо
Фернандез
Ласелъс
   
Дарлоу
 
Нюкасъл (Стив Брус)

Обоснована прогноза: Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 2:1

  Сподели
283