Артета ще надиграе Гуардиола на Етихад


И. Ангелов

Артета ще надиграе Гуардиола на Етихад

Манчестър Сити - Арсенал
Стадион: Етихад
Дата: 17.10.2020 г.
Час: 19:30 ч.

Манчестър Сити има само 1 победа от 3-те си срещи във Висшата лига до тук, и след различни проблеми момчетата на Пеп Гуардиола така и не показват най-доброто, на което са способни. Напоследък липсата на централен нападател доста нарани атакуващия потенциал на отбора, докато обратно, Арсенал на Микел Артета се развива непрестанно.

Арсенал спечели 3 пъти в първите 4 кръга на първенството този сезон и след този позитивен старт, феновете ще са още по-ентусиазирани след почивката за национални срещи, по време на която и Томас Партей се присъедини към клуба от Атлетико Мадрид.

Откъм състави, при домакините Кевин Де Брюйне е под въпрос след като заради травма той се оттегли от последната среща за Белгия. Рахим Стърлинг пропусна националните срещи на Англия с контузия и също може да липсва. Серхио Агуеро и Габриел Жезус продължават да отсъстват в нападение, както и Олександър Зинченко в защитата.

По-рано Илкай Гюндоган бе получил позитивен тест за коронавирус, като по време на националните срещи той е работил индивидуално върху формата си. Сега той може да се появи за първи път през кампанията за "гражданите".

Микел Артета също има доста проблеми в Арсенал. Томас Партей тренира с клуба само вендъж до момента, и е неясно дали веднага ще получи дебют. Киеран Тиърни чака разрешение за игра след като бе в карантина и не е ясно дали ще получи такова до старта на срещата. Обамеянг се оттегли от състава на Габон с малка травма, като се предполага, че ще я преодолее до мача.

Чембърс, Мартинели, Мари, Мустафи и Роуе остават контузени, а и Райс Нелсън е под въпрос.

Манчестър Сити спечели последните 4 домакинства срещу Арсенал във всички турнири. В последните 3 поред "гражданите" вкараха поне по 3 гола във вратата на Арсенал, но този случай изглежда много различен. Миналата година Артета надви Гуардиола във финала на ФА Къп, и след колебливото начало на сезона, сега той ще иска да затвърди мненията за неговата добра работа срещу един от претендентите за титлата.

Прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Лено
   
Луис
Магаляеш
Белерин
Найлс
Шака
Партей
Себайос
Вилиан
Лаказет
Обамеянг
Стърлинг
Фоден
Гюндоган
Силва
Родри
Фернандиньо
Менди
Уокър
Лапорте
Диаш
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Арсенал 1:2

  Сподели
299