Ще зарадва ли феновете си Сити с победа над Блекбърн?


П. Пенков

Ще зарадва ли феновете си Сити с победа над Блекбърн?

Манчестър Сити - Блекбърн
Стадион: "Сити ъф Манчестър", Манчестър
Дата: 11.09.2010
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг


В двубой от 4-ят кръг английската Висша лига, Манчестър Сити се изправя срещу 15-я във временното класиране - Блекбърн. Състатъв на Роберто Манчини заема незадоволителната за тях 9-та позиция с актив от 4 точки. От началото на новия сезон гражданите са регистрирали 1 победа, 1 равенство и 1 загуба. В пилотният кръг Сити гостуваха на "Уайт Харт Лейн", но двубоя завърши при нулево равенство. В следващият кръг обаче гражданите успяха да намерят правилния начин и постигнаха първата си победа от началото на новата кампания. Това стана при домакинството им на Ливърпул, спечелено с класическото 3:0. В последният изигран кръг Манчестър Сити претърпяха първото си поражение през новия сезон, като загубиха с минималното 1:0 при гостуването си на Съндърланд.

Капитанът на Сити Карлос Тевес ще трябва да премине късен фитнестест за да се определи точното му физическото състоние. Аржентинският национал получи лека травма по време на приятелска среща срещу Испания и ще бъде под съмнение за днешната среща на Сити. Мика Ричардс ще се бори за място, след като се възстанови от прекарана инвекция, която не му позволи да играе с младешкия отбор на Англия. Марио Балотели, Александър Коларов, Джером Боатенг и Уейн Бридж остават аут поради тежки контузии.

Техните съперници Блекбърн започнаха добре новия шампионат, като в първия кръг победиха Евертън у дома с минималното 1:0. Този успех трябваше да вдъхне увереност в играчите на Сам Алардайс, но се случи точно обратното. След тази победа отбора претърпя две поражение. Първото бе при гостуването им на Бирмингам загубено с 2:1, а другото при домакинството им на Арсенал отново загубено с минимална разлика.

Мениджърът на Блекбърн Сам Алардайс може да позволи на бившия играч на Сити Бенжани да направи своя дебют с новия си тим. Националът на Зимбабве беше освободен в края на миналия сезон, но успя да подпише 1-годишен договор с Тротърс, след като прекара по-голямата част от лятото тренирайки с Блекбърн. Кейт Аднрюс остава аут, докато Мартин Олсон е под съмнение поради проблеми с рамото си, но нападателя Джейсън Робъртс би трябвало да се завърне в игра.

Мисля, че Сити трябва да се отърват от спомените си от последната си загуба, която бе при гостуването им на Съндърланд, като зарадват феновете си у дома с победа срещу Блекбърн.

Прогноза: Манчестър Сити - Блекбърн 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

14 август Тотнъм - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
19 август ФК Тимишоара - Манчестър Сити 0:1 (Лига Европа)
23 август Манчестър Сити - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
26 август Манчестър Сити - ФК Тимишоара 2:0 (Лига Европа)
29 август Съндърланд - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)

Блекбърн:

07 август Хартс - Блекбърн 1:1 (Приятелски мач)
14 август Блекбърн - Евъртън 1:0 (Висша лига)
21 август Бирмингам - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
24 август Блекбърн - Норич 3:1 (Карлинг Къп)
28 август Блекбърн - Арсенал 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Блекбърн

95 мача
29 победи за Манчестър Сити
25 равенства
41 победи за Блекбърн
Голова Разлика: 151:139 за Блекбърн


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.33
Равен - 5.00
Блекбърн - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151