Челси предприема нова офанзива за Торес


.

Челси предприема нова офанзива за Торес

Челси ще се възползват от хаоса, който цари в Ливърпул, за да отправят нова голяма оферта за Фернандо Торес, съобщава Daily Mail. Според изданието, Роман Абрамович е готов да кръстоса рога със собственика на Манчестър Сити шейх Мансур, за една сделка, която би могла да достигне 70 милиона паунда.

Абрамович смята, че чувството на несигурност създадено от напускането на Рафа Бенитес е идеална възможност да се изкуши испанския национал да дойде на „Стамфорд Бридж". Челси са готови за продължителна битка и са уверени, че от Ливърпул няма да могат да се противопоставят на една добра оферта.

От Сити също няма да се откажат лесно от борбата за привличането на Торес, въпреки, че „гражданите" са на крачка от подписване с Един Дзеко от Волфсбург. Но от Сити не могат да предложат игра в Шампионската лига на амбициозния Торес, който е все по-разочарован от влошаващото се положение в Ливърпул и липсата на всякакви перспективи на „Анфийлд".

Ръководството на „червените" са отчаяни да задържат испанският национал, но това едва ли ще стане, след като 26 годишният футболист обяви, че ще вземе решение за бъдещето си след Мондиала.

Челси се очаква да се ангажира с още сделка преди Световното първенство и става дума за привличането на Йоси Бенаюн на „Стамфорф Бридж". Карло Анчелоти вижда израелския полузащитник като идеален заместник на Джо Коул, който отказа да подпише нов договор с „аристократите" заради неизпълнението на желанието му от страна на клуба да получава 120 000 паунда наа седмица. Бенаюн получава 75 000 паунда седмично и е несъмнено по-евтин вариант. Очаква се в началото на следващата седмица Йоси да се завърне от почивка и да започнат преговори по личните му условия около евентуален трансфер.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
23