Официално: Бенитес се раздели с Ливърпул


.

Официално: Бенитес се раздели с Ливърпул

Ливърпул официално съобщи този следобяд, че мениджъра Рафаел Бенитес напуска тима, след като двете страни са стигнали до договорка. Ръководството на английският клуб реши да изгони испанския специалист след разочароващия изминал сезон в Премиершип, като тима завърши кампанията на седмата позизиция и не успя да си осигури място в груповата фаза на Шампионската лига. Въпреки това Бенитес подписа петгодишен договор с клуба през миналото лято, според който при евентуално негово напускане, клуба трябва да му плати 16 милиона паунда неустойка, но днес двете страни се разбраха тази сума да бъде намалена на 3 милона паунда.

В официално съобщение в сайта на клуба този следобед беше обявено ще Ливърпул търси своя нов треньор, който ще бъде избран от легендата Кени Дауглиш и спортния директор Кристиан Пърслол. Ето какво гласи съобщението: "Господин Бенитес беше освобедн от позицията си на мениджър на тима след 6 прекарани години на "Анфийлд" и борда на директорите искат да изкажат благодарностите си за работата му и да му пожелаят всичко най-добро в бъдеще. В момента борда на директорите постави задача на Даглиш и Пърслол да намерят нов треньор на тима. За целия процес по назначаването на нов наставник не е поставен краен срок, а Ливърпул няма да се изказва до назначаването му."

Бенитес заяви: "Тъжно ми е да ви съобщя, че няма вече да съм мениджър на Ливърпул. Искам да благодаря на целия отбор за усилията им. Винаги ще запазя в сърцето си добрите моменти от престоя ми тук, лоялността на феновете и тежките времена. Нямам думи да ви благодаря за всичките прекарани години тук и съм горд да заявя, че съм бил мениджър на Ливърпул. Отново ви благодаря и помнете завинаги: You'll never walk alone."

  Сподели
20