Д-р Железен юмрук отново показа класа


П. Пенков

Д-р Железен юмрук отново показа класа

За осми пореден път украйнецът Виталий Кличко защити титлата си в тежка категория на Световния боксов съвет, след като надигра съперника си Дерек Чисора след изиграване на пълни 12 рунда. Украинската машина спечели по точки срещу провокативния англичанин, който преди ден сериозно повиши напрежението, след като удари шамар на Кличко по време на обичайната процедура на кантара. 

Чисора показа неуважение и в началото на боксовия двубой, след като изплю вода върху лицето на брата - Владимир Кличко, който също присъстваше в "Порше-Арена". След тежката среща англичанина си размени реплики с братята Кличко ("Елате да се бием в Англия"), като със сигурност си осигури мач с един от двамата.

"Няма да се извинявам на никого. Единственото, което Кличко притежава в повече е опит. Ще работя усърдно и ще си извоювам реванш. Публиката може да ме освирква, но съм щастлив щом наблюдава този спорт. Много съм разочарован от себе си. Не си свършиш работата както трябва, но пък стана хубав мач," сподели Дерек Чисора след поражението.

  Сподели
178