Потро ще изиграе прощалния си мач срещу Джокович


Н. Гавазов

Потро ще изиграе прощалния си мач срещу Джокович

Бившата трета ракета на света, победител в един турнир от Големия шлем, аржентинецът Хуан Мартин дел Потро ще изиграе прощален мач, в който ще се срещне с бившата първа ракета на света Новак Джокович.

Мачът, наречен "Последният тест“, ще се проведе на 1 декември в Буенос Айрес (Аржентина). Аржентинецът обяви това в социалните мрежи.

"Двама стари приятели, двама вечни съперници се събират отново, за да се състезават“, гласи официалното съобщение на събитието.

"Винаги съм чувствал, че все още не съм изиграл последния си мач в кариерата си. Знаех, че имам още нещо в наличност. Това ще бъде последното предизвикателство, което чаках“, съобщи аржентинецът за Eurosport.

Припомняме, че Дел Потро и Джокович са се срещали 20 пъти, като резултатът е 16-4 в полза на сърбина. В същото време на Олимпиадата през 2012 г. в Лондон (Великобритания) Дел Потро победи Джокович в мача за третото място. На Игрите през 2016 г. в Рио де Жанейро (Бразилия) аржентинецът победи сърбина в първия кръг. Дел Потро се оттегли през 2022 г. след поредица от операции на коляното.

  Сподели
17