Циципас отпадна в Синсинати, Руне продължава


Н. Гавазов

Циципас отпадна в Синсинати, Руне продължава

Британецът Джак Дрейпър преодоля сет пасив и спечели с 3:6, 6:4, 7:5 срещу поставения под номер 9 Стефанос Циципас от Гърция в мач от втория кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" на твърда настилка в Синсинати (САЩ), който е с награден фонд 6.79 милиона долара.

Циципас записа пробив за 5:4 в решаващия сет, но не успя да спечели собственото си подаване в драматичен десети гейм. Гръцкият тенисист губеше с 0:30 след наказание и направи двойна грешка на сервис, което даде на Дрейпър три разигравания за пробив и равенство. 22-годишният левичар имаше нужда само от едно и направи важен брейк, след което взе още два поредни гейма за окончателния успех. Двубоят продължи 2 часа и 20 минути.

"След Олимпиадата не се намирам в най-добрата ми форма, но днес наистина се постарах. Чувствам се все по-добре и по-добре с всеки изминал мач. Чисто физически съм на ниво", заяви Дрейпър, цитиран от atptour.com. Той вече е с баланс 2:0 срещу Циципас, след като го надви и в Канада през 2022.

Следващият съперник на Дрейпър е победителят от мача между Каспер Рууд и Феликс Оже-Алиасим.

Американецът Бен Шелтън пък отрази мачпойнт и победи Томас Ечевери със 6:7(6), 7:6(7), 6:3 след два часа и 52 минути на корта. Аржентинецът получи разиграването за мача при собствен сервис в тайбрека на втория сет, но Шелтън го отрази и в следващия си двубой ще срещне Фабиан Марожан. Унгарецът надви българина Григор Димитров по-рано през деня.

Холгер Руне пък не загуби сет срещу португалския квалификант Нуно Борхес и спечели с 6:3, 7:6(8). Продължителността на срещата бе 1 час и 47 минути. Следващият съперник на датчанина е победителят от мача между Карлос Алкарас и Гаел Монфис, който бе отложен заради дъжд в тайбрека на втория сет.

Турнирът в Синсинати е от 12 до 19 август. Общият награден фонд на сингъл при мъжете е 6,7 милиона долара. Настоящият победител в турнира е сърбинът Новак Джокович, който победи испанеца Карлос Алкарас на миналогодишния финал.

  Сподели
16