Швейцария сензационно победи Канада и е на финал


Н. Гавазов

Швейцария сензационно победи Канада и е на финал

Националният отбор на Швейцария победи Канада и получи билет за финала на Световното първенство по хокей на лед през 2024 г.

Редовното време завърши при резултат 2:2, а в продълженията отборите също не определиха най-силния. Швейцарците се оказа по-точни при дузпаите.

Първата част съвсем неочаквано премина с предимство на швейцарците и в резултат на това европейците поведоха с два гола. Отличиха се лидерите на отбора Кевин Фиала и Нино Нидерайтер. През вторите 20 минути кленовите листа успяха да върнат едно попадение, което записа Брандън Танев.

В решителния период, въпреки огромното преимущество в ударите на фаворита (20:4), победният резултат за швейцарците се запази до 18-ата минута - Джо Тавърс прати мача в продължения, реализирайки мнозинството.

Няколко секунди преди финалната сирена швейцарците отново успяха да се окажат в малцинство, но нито в оставащото време, нито в продълженията канадците успяха да реализират предимството си. Още в допълнителните 10 минути швейцарците имаха мнозинство, което не успяха да реализират. Съдбата на мача се реши след дузпи.

Швейцария достигна своя трети финал на Световно първенство за 11 години.

Припомняме, че в първия полуфинал Чехия победи Швеция в ярка битка.

  Сподели
87