Швьонтек и Остапенко започнаха с победи, Пегула прегази канадка


Н. Гавазов

Швьонтек и Остапенко започнаха с победи, Пегула прегази канадка

В мач от първия кръг на Australian Open 2024 в Мелбърн 10-ата ракета на света, латвийската тенисистка Йелена Остапенко, победи австралийката Кимбърли Бирел (116-а в ранглистата на WTA). Срещата завърши при резултат 7:6 (7:5), 6:1 в полза на Остапенко. Двубоят продължи 1 час и 42 минути. Във втория кръг на надпреварата в Мелбърн Остапенко ще срещне Айла Томлянович (Австралия).

Беларуската тенисистка Виктория Азаренка се наложи над представителката на Италия Камила Джорджи (53-та в ранглистата на WTA). Срещата завърши при резултат 6:1, 4:6, 6:3 в полза на състезателката от Беларус. Срещата продължи 2 часа и 29 минути. В следващия кръг от надпреварата в Австралия Виктория Азаренка ще се срещне с представителката на Дания Клара Тосон (96-а ракета в света).

Полската тенисистка Ига Швьонтек победи американката София Кенин със 7:6 (7:2), 6:2. Продължителността на срещата бе 1 час и 50 минути. В следващия кръг Светек ще срещне Даниел Колинс (САЩ).

Дария Касаткина се справи с американката Пайтън Стърнс с резултат 6:2, 3:6, 6:2. Продължителността на срещата бе 1 час и 50 минути. В следващия кръг Касаткина ще се срещне с друга американка Слоун Стивънс.

Американската тенисистка Джесика Пегула победи Ребека Марино от Канада с резултат 6:2, 6:4. Мачът продължи 1 час и 6 минути. Имайте предвид, че тенисистките никога не са се срещали на корта. В следващия кръг петата поставена Джесика Пегула ще се изправи срещу френската тенисистка Клара Бурел. Мачът ще се играе на 18 януари.

Ето и други резултати:

Питон Стирнс - Даря Касаткина 1:2

Слоан Стивънс - Оливия Гадеки 2:0

Рената Сарасуа - Мартина Тревизан 1:2

Грета Минен - Клара Тосон 0:2

Александра Крунич - Клара Бюрек 0:2

Кристина Букша - Ана Блинкова 0:2

Кейти Бултер - Юан Юз 2:0

Ема Радукану - Шелби Роджърс 2:0

Петра Мартич - Айла Томлянович 1:2

  Сподели
243