Григор Динитров загуби от Зверев


Н. Гавазов

Григор Динитров загуби от Зверев

Григор Димитров отпадна на полуфинала на АТР 250 тенис турнира в Чънду, Китай.

Той отстъпи на водача в схемата Александер Зверев от Германия с 3:6, 6:7(2) след час и 52 минути игра.

Двамата се срещнаха за четвърти път тази година, като Зверев печелеше неизменно двубоите им, които бяха на "Ролан Гарос“, в Синсинати и на Откритото първенство на САЩ. За българина това бе четвърто класиране в топ 4 на турнир този сезон след Ротердам, Женева и Вашингтон.

Димитров допусна пробив в откриващия гейм. Той губеше с 15:40, но успя да отрази двата брейкбола, но после при третия не успя. В шестия гейм националът ни за Юнайтед къп стигна на свой ред до две поредни точки за пробив, но не съумя да го реализира. При първата късата му топка беше настигната от Зверев, който я завърши по диагонала, а при втората сервисът спаси германеца, който измъкна подаването си за 4:2. В следващия гейм Григор спаси брейкбол. При 3:5 той сервираше за оставане в сета, но съперникът стигна до точка за спечелване на частта и я реализира, след като топката от сечен бекхенд на 32-годишния българин се спря в мрежата.

В следващата част Димитров отрази точка за пробив преди да стигне до 1:1. В следващия гейм 20-ият в световната ранглиста българин имаше общо три брейкбол, но олимпийският шампион ги отрази с мощен сервис. До края на сета нямаше нови шансове за пробив и се стигна до тайбрек. В него Зверев поведе с 4:2 точки при смяната на половините на корта. Той стигна до четири мачболи при 6:2 и реализира още първия след бекхенд в мрежата на Григор.

Димитров вкара 66 процента първи сервис и спечели 69 процента от точките при разигтраването му. Той не успя да постигне ас, но допусна две двойни грешки, докато германецът записа девет директни точки от сервис.

На финала Зверев ще играе срещу непоставения Роман Сафиулин. Руснакът отстрани втория поставен Лоренцо Музети от Италия с 6:3, 6:4.

  Сподели
242