Джокович с рекорд по полуфинали от Големия шлем


Н. Гавазов

Джокович с рекорд по полуфинали от Големия шлем

Втората ракета на света сръбският тенисист Новак Джокович достигна за 47-и път полуфинал на турнир от Големия шлем. Той изпревари пенсионирания представител на Швейцария Роджър Федерер по този показател и стана единственият рекордьор по брой полуфинали на турнири от Големия шлем.

На US Open Джокович достигна за 13-и път до 1/2-финалите.

Припомняме, че в мача от 1/4 финалите на US Open вторият поставен Джокович за 2 часа и 36 минути победи деветата ракета на състезанието, представителя на Съединените щати Тейлър Фриц, с резултат 6: 1, 6:4, 6:4.

"Разбира се, този спорт ми даде много. Роден съм в Сърбия, разкъсвана от война страна през 90-те години, и имах много трудности като дете. Трябваше да изтърпя много със семейството си, за да мога да пътувам и да играя по света.

Имах късмета да срещна много знаещи хора, които повярваха в моя талант. Без тях нямаше да съм тук. Родителите ми са тук - и без тяхната любов и невероятна саможертва аз нямаше да съм тук. Това е дълъг отговор на това, което си мисля, когато чуя тези числа“, заяви Джокович.

За достигане до финала на US Open Джокович ще играе с победителя от четвъртфинала между десетия поставен американеца Франсис Тиафо и неговия сънародник Бен Шелтън.

  Сподели
205