Радулов е на 1/4-финал на Australian Open, Дженев и Денчева отпаднаха


Н. Гавазов

 Радулов е на 1/4-финал на Australian Open, Дженев и Денчева отпаднаха

Илиян Радулов се класира за четвъртфиналите при юношите и девойките на първия за 2023 година турнир от Големия шлем - Australian Open.

Поставеният под номер 2 в схемата при юношите Илиян Радулов се наложи със 7:5, 6:3 над Оливер Оякаар от Естония. Срещата продължи 72 минути.

За място на полуфиналите Радулов ще играе срещу Тиен Лърнър от САЩ. Лърнър е №770 в световната ранглиста за мъже на ATP.

За съжаление Адрияно Дженев и Росица Денчева отпаднаха на осминафиналите.

При юношите Дженев отстъпи с 2:6, 2:6 на №3 в схемата Александър Блокс от Белгия. Срещата продължи 68 минути. Българинът допусна по два пробива в два сета, а от своя страна не успя да пробие подаването на Блок. Преди този мач Адрияно записа две страхотни победи.

При девойките Росица Денчева беше много близо до победа над фаворитката за титлата и №7 в схемата Мира Андреева от Русия. 15-годишната Денчева отстъпи с 5:7, 5:7 за 93 минути игра. Андреева е №292 в световната ранглиста за жени и има четири спечелени титли от женски турнири. Денчева игра много силно, а и двата сета бяха решени след резултат 5:5.

  Сподели
154