Джокович има шанс да участва на US Open


Н. Гавазов

  Джокович има шанс да участва на US Open

Новак Джокович има шанс да участва на Откритото първенство на САЩ, което започва в края на месеца, след като Американският център за контрол на болестите (CDC) разхлаби ограничителните мерки, свързани с борбата с разпространение на COVID-19 в страната.

Новите разпоредби на CDC се отнасят до тестване, карантиниране и носене на маски вътре в страната, но е възможно да бъдат последвани и от по-леки мерки за влизане в страната. Към момента чужди граждани могат да влязат в САЩ, само ако са напълно ваксинирани срещу коронавируса, поради което Джокович не участва на Мастърсите в Индиан Уелс и Маями през пролетта и почти сигурно ще пропусне Мастърса в Синсинати, който започва в неделя.

Остава неясно обаче дали CDC ще промени ограничителните мерки за влизане в САЩ навреме, за да може Джокович да участва на Ю Ес Оупън.

"В следващите седмици CDC ще работи върху обновяване на препоръките за здравеопазване и пътуване“, съобщиха от Центъра.

Наскоро Джокович заяви, че не иска повторение на австралийската сага от началото на година и ще пътува за САЩ, само ако има изрично позволение да го стори. US Open започва на 29-ти август, а Джокович е трикратен шампион в надпреварата.

  Сподели
237