Джошуа: "Уембли" е идеален за бой с Фюри


Н. Гавазов

Джошуа:

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа коментира забавянето при определяне на мястото на битката му с Тайсън Фюри.

Британецът би искал да се бори за титлата на безспорен шампион на "Уембли", въпреки че по-рано организаторите отрекоха възможността за битка в Англия поради карантинни ограничения.

"Искаме хората да дойдат на арената. Става въпрос за намиране на правилното място. "Уембли" би бил идеален за мен“, призна Джошуа.

По-рано Фюри каза, че е получавал предложения да се бие с Джошуа от потенциални организатори от САЩ, Русия и Катар, наред с други страни.

"Аз вече подписах договора. Изпратихме на Тайсън добра оферта – такава, която съм сигурен, че няма как да откаже. Той иска мача, няма съмнение, както и аз – повече от нас го искат феновете. Поставям кристалната си топка тук и казвам, че двубоят ще се проведе тази година на 100%. Но за съжаление, той (Фюри) няма да спечели", каза още Антъни.

През миналия декември Джошуа нокаутира Кубрат Пулев, който бе задължителният претендент за шампион на IBF.

Фюри не се бие от февруари 2020 г., когато победи Деонтей Уайлдър за първи път в кариерата си и стана световен шампион на WBC.

  Сподели
117