В Япония са уверени, че Игрите ще са през лятото


Н. Гавазов

В Япония са уверени, че Игрите ще са през лятото

Президент на организационния комитет на Олимпийските игри в Токио Йоширо Мори е уверен, че Игрите ще се проведат през лятото, въпреки пандемията COVID-19.

В края на януари беше съобщено, че Олимпиадата може да бъде преместена във Флорида поради опасения относно коронавирусната ситуация в Япония.

"Трябва да оставим дискусията за това дали Олимпиадата ще се състои и вместо това да се съсредоточим върху това как да я проведем", заяви Мори н среща, посветена на подготовката на Олимпиадата и Параолимпиадата.

"Олимпийският комитет на Канада е уверен, че Игрите могат да бъдат организирани безопасно и успешно, като се има предвид това, което е изучавано в спорта през последните няколко месеца, както и вниманието, което МОК и Организационният комитет на Олимпийските игри в Токио обръщат на контрамерките срещу COVID-19“, каза от своя страна изпълнителният директор на Канадския олимпийски комитет Дейвид Шумейкър.

Олимпиадата през 2020 г. бе отложена за 2021 г. поради пандемията COVID-19. Игрите в Токио ще се проведат от 23 юли до 8 август.

  Сподели
156