Волейболният Марица Пловдив официално пожела да се състезава в турското първенство


FUTBOL-TV

Волейболният Марица Пловдив официално пожела да се състезава в турското първенство

Женският волейболен отбор на Марица Пловдив официално са подали молба да се състезават в турското първенство. Шефовете на пловдивчани очакват отговор от турска страна за възможността шампионките на България да се състезават през новия сезон в едно от най-силните първенства на Стария континент.

 “Говорили сме с местната федерация и чакаме отговор. Все още не могат да ни кажат нищо конкретно, тъй като не се знае в какъв формат ще е първенството. Най-голям шанс имаме, ако отборите са нечетен брой, коментира пред “Меридиан Мач" мениджърът на маричанки Борис Халачев.

"Подобно нещо не е прецедент в европейския волей. Преди време имаше белгийски отбор в първенството на Франция, сега има украински в Полша. Немски тим също ще се състезава в Полша. Това се прави с цел силните отбори да не буксуват в родните си шампионати", обяви треньорът на Марица - Иван Петков.

През последните години Марица доминира в родния шампионат и трудно някой измежду ЦСКА или Левски може да им се противопостави.

Новият президент на родната ни федерация по волейбол - Любо Ганев не е останал очарован от желанието на Марица. Тепърва предстои развръзката по темата.

  Сподели
167