Във Ф-1 се надяват на възобновяване на сезона


Н. Гавазов

Във Ф-1 се надяват на възобновяване на сезона

Изпълнителният директор на Формула 1 Чейс Кери заяви, че организацията се надява да възобнови първенството през лятото и да проведе 15-18 състезания. Той отбеляза, че сезонът вероятно ще приключи по-късно от планираната дата.

"През изминалата седмица представители на Формула 1, десет отбора и FIA предприеха бързи и решителни действия във връзка с пандемията от  коронавируса. Всички се стремим да осигурим на феновете си сезон 2020.

Ние и нашите партньори се надяваме, че първенството ще започне това лято и ще включва 15-18 Гран При. Също така очакваме сезонът да приключи по-късно от първоначално насрочената дата на 29 ноември.

Сега е невъзможно да се осигури по-конкретен календар поради нестабилната ситуация в света. През следващия месец очакваме да получим по-ясна картина на ситуацията от всяка страна, домакин на Гран При", заяви Кери.

По-рано Рос Браун обяви планове за 17-ти или 18-ти Гран При през този сезон. Първоначално настоящият сезон трябваше да включва рекордните 22 етапа, но това стана невъзможно поради разпространението на COVID-19 в световен мащаб.

Заради пандемията на коронавирус бяха отложени Гран При на Бахрейн, Виетнам, Китай, Нидерландия, Испания и Азербайджан. Гран При на Австралия и Монако бяха отменени.

Към момента  Гран При на Канада е първият етап в календара (14 юни).

  Сподели
239