Медведев: Който не рискува, той не пие шампанско


Н. Гавазов

Медведев: Който не рискува, той не пие шампанско

Руският тенисист Даниил Медведев сподели емоциите си от спечелването на титлата на турнира Masters 1000 в Синсинати (САЩ). На финала той победи представителя на Белгия Давид Гофен с резултат 7: 6 (7: 3), 6: 4.

"Дори да не спечелих трофея, все пак бих считал тези седмици за невероятни, най-добрите в живота ми. Но, разбира се, с трофей е по-добре. Ако загубих трети пореден финал, не бих започнал да се съмнявам в себе си, а бих задал въпроса: "Как е възможно това? Три финала, три поражения. Какво трябваше да направя по друг начин?".

Но сега няма нужда да бъдат задавани тези въпроси, защото спечелих финала. Подавах както никога досега страхотно. Демонстрирах стабилен тенис. Не съм имал нито един лош мач. Невероятно щастлив съм.

Играх толкова дни подред. Сега просто искам да не ставам от леглото и да гледам телевизия 24 часа. Надявам се, че ще бъда свеж за US Open.

В Русия казват: "Който не рискува, той не пие шампанско“. Днес пия. Ако преди началото на турнира ме попитаха как ще празнувам, бих казал, че вероятно просто ще падна на корта и след това ще започна да крещя и да скачам, вдигайки ръце нагоре. Честно казано, бях много изтощен. Когато премина последното подаване, аз си помислих: "Леле, свърши“. Нямам сили да направя нищо", заяви Медведев.

  Сподели
432