Станимира Петрова: Целите ми сега са Купа Балкан и златен медал от Европейското в Испания


FUTBOL-TV

Станимира Петрова: Целите ми сега са Купа Балкан и златен медал от Европейското в Испания

На специална церемония в Пресклуб "България“ носителката на златен медал по бокс от Европейските олимпийски игри в Минск Станимира Петрова бе наградена за спортист на месец юни със значката "Златна България“ и "Уикенд за двама“ от Пампорово АД. Тя получи 8 гласа от участвалите  в анкетата на Пресклуба 20 спортни медии и редакции. Наред със Станимира бяха номинирани и останалите две шампионки от Минск, като Ивет Горанова /карате/ получи 7 гласа, а Мария Оряшкова /самбо/ – 5.

Станимира Петрова, която за трети път става Спортист на месеца, благодари на всички, които са гласували за нея и подчерта, че е доволна от представянето си в Минск.

"Доволна съм от играта си в Минск. Там участваха всичките основни конкурентки, с които ще се срещна евентуално на големия международен турнир "Балкан“ в Ботевград в началото на август и на Европейското първенство в Испания, което започва на 22 август. Досега три пъти съм участвала в турнира в Ботевград, който е много силен и е като едно малко световно първенство. Два пъти съм печелила първото място в моята категория, но никога не съм вдигала Купа "Балкан“, така че ще се постарая сега да спечеля Купата. Разбира се главната ми  цел през тази година е златен медал на Европейското първенство и отлично представяне и на Световното първенство“.

Паралелно с това Станимира продължава своята благотворителна акция по набирането на средства за лечението на Йорданка Митова от Ямбол, която е в инвалидна количка.

"За моя екип, с който спечелих златния медал в Минск, бяха предложени 1000 лв, за ръкавиците на Петър Лесов, с които завоюва световната титла за младежи в Япония  през 1979 г.– 2200 лв. Надявам се, че търгът ще премине успешно. Радвам се, че все повече шампиони и известни спортисти се включват в инициативата и се надявам да съберем по-голяма част от необходимата сума от 90 000 лв за лечението на Йорданка“, каза Петрова.

Петър Лесов – личният треньор на Станимира, заяви пред репортерите, че е доволен от представянето на своята възпитаничка в Минск, макар че има някои грешки и слабости, които трябва да се оправят.

"Лагерът в Белмекен премина доста добре, трябва да поправим някои неща в атака и в защита, надявам се на отлично предствяне в големите състезания през тази година,  сигурен съм, че до Олимпиадата в Токио Станимира ще бъде в перфектна форма“, заключи опитният специалист.

  Сподели
422