Високите момчета пожелаха успех на Златните момичета


FUTBOL-TV

Високите момчета пожелаха успех на Златните момичета

Джентълмените от националния отбор по волейбол изпратиха специално видео послание, чрез което пожелаха успех на момичетата от националния отбор по художествена гимнастика и призоваха българите да подкрепят грациите в залата в София, докато "лъвовете" водят първите си важни битки пред горещата публика във Варна. По едно и също време обичаните от българите национални отбори - по волейбол и по художествена гимнастика, се впускат в сериозна надпревара в световни първенства, на които страната ни е домакин. На 9 септември в Двореца на културата и спорта във Варна волейболистите излизат срещу Финландия в първи мач от шампионата, на който сме домакини заедно с Италия. От 10 септември в "Арена Армеец" в София българските гимнастички започват пътя си към медалите и сърцата на феновете по цял свят със завладяващите си изпълнения.

След поредната си тежка тренировка във Варна "високите момчета" смениха за кратко волейболните топки с топки за художествена гимнастика и с усмивка изпратиха позитивна енергия към "златните момичета". Волейболният "ансамбъл" в състав - Валентин Братоев, Розалин Пенчев, Теодор Салпаров, Георги Сеганов и Николай Учиков, се включи в специално съчетание с шеги и топки за художествена гимнастика. След като се увериха, че тази територия е запазена за талантливите български грации, "лъвовете" решиха да пробват упражнението "художествен волейбол" с топки за гимнастика. 


А ето го и съчетанието с думи от волейболистите към гимнастичките и българските фенове: "Не остана! 9 септември наближава! Очакваме ви във Варна на световното първенство по волейбол. По същото време има и друго важно световно първенство за България. Докато ние играем във Варна, в София за медали ще се борят от националния отбор по художествена гимнастика. Като джентълмени им пожелаваме успех. Подкрепете "златните момичета" в София и нас - високите момчета, във Варна. Защото всички играем заедно за България!"

Волейболните ни национали ще изиграят мачовете си от първата фаза между 9 и 18 септември във Варна. "Лъвовете" се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в "Арена Армеец" в София между 21 и 23 септември - точно след края на световното първенство по художествена гимнастика. Преди очакваната поява на волейболистите в "Арена Армеец", столичната зала ще бъде подвластна на изпълненията на Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн в индивидуалната надпревара и на "диамантите" от ансамбъла на България.

След 48 години България пак е домакин на световно първенство по волейбол, а след 31 години - на световно първенство по художествена гимнастика. През септември по света ще се говори изключително много за България покрай спорта. Страната ни е домакин и на световно първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив, мачове от Лигата на нациите играят и националите ни по футбол. Българската федерация по волейбол и лично момчетата от националния отбор пожелават успех на всички български спортисти!

  Сподели
416