Миналогодишният кошмар на Надал с впечатляващ старт на Ролан Гарос


.

Миналогодишният кошмар на Надал с впечатляващ старт на Ролан Гарос

Финалистът от миналия сезон Робин Сьодерлинг, който по пътя си към финала отстрани считаният за тотален фаворит за спечелването на титлата и четирикратен шампион от Ролан Гарос Рафаел Надал, започна повече от впечатляващо участието си на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под номер 5 Сьодерлинг се класира за втория кръг на надпреварата от Големия Шлем, след като на старта постигна категоричен успех с 6:0, 6:2, 6:3 срещу участващия с "уайлд карт" представител на домакините Лоран Рекудер само за 94 минути игра на централния корт "Филип Шатрие".

Шведът започна по великолепен начин срещата, успявайки да запише на сметката си внушителните 9 гейма срещу намиращия се на 179-а позиция в световната ранглиста при мъжете Рекудер и до края нямаше големи трудности. Сьодерлинг приключи двубоя със страхотните 46 уинъра, в които се включват и 9-те аса, които скандинавецът забоде.

Така той намери място във втория кръг на турнира, където ще срещне победителя от сблъсъка между Николас Лапенти (Еквадор) и Тейлър Дент (САЩ).

  Сподели
275