Борусия Дортмунд ще се възползва от слабата форма на Реал


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд ще се възползва от слабата форма на Реал

Борусия Дортмунд - Реал Мадрид
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 27.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)

Борусия Дортмунд посреща Реал Мадрид в двубой от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига и е излишно да казваме, че този мач ще е гвоздеят на програмата на турнира във вторник вечер.

Колективът на Томас Тухел направи добър старт на своята кампания в престижния турнир, след като помете полския Легия Варшава с 6:0. Любопитното е, че в тази среща се разписаха шестима различни футболисти. Три дни по-късно Борусия повтори този резултат и в мач от Бундеслигата, при домакинството си на Дармщад 98, като пет от попаденията паднаха през второто полувреме. Успехите с 5:1 при гостуването на Волфсбург и 3:1 при домакинството на Фрайбург само допълват картината на добрата форма на "жълточерните". Впрочем , с победата над "соколите" Борусия изравни клубния рекорд от 24 домакински срещи без поражение.

Реал Мадрид имаше труден старт в турнира, след като Спортинг откри резултата на "Сантяго Бернабеу". Нещата отиваха към загуба в този мач, в който испанците получиха няколко откровени подаръка от главния съдия Паоло Талявенто, докато намиращият се в слаба форма Кристиано Роналдо (два пропуска на празна врата) от пряк свободен удар в 89-та минута и Алваро Мората в 90 -та минута не донесоха трите точки за мадридчани. Реал не впечатлява с играта си и играчите на Зинедин Зидан изглеждат така, сякаш все още не са се отърсили напълно от лятната отпуска. Това се видя в последните два двубоя на столичани срещу Виляреал и Лас Палмас. Реал имаше цяло второ полувреме срещу "жълтата подводница", за да спечели срещата, но не го направи, а също така не успя да запази преднината си срещу островитяните и допусна гол в края на срещата. На всичкото отгоре през последните дни в пресата се появиха нелицеприятни факти от вътрешния живот в клуба, които Marca безуспешно се опита да прикрие, а президентът на клуба Флорентино Перес отказва да коментира.

Домакините влизат в мача без контузените Суботич, Дурм, Ройс, Бартра и Бендер, което е огромен проблем за Тухел. Специалистът вероятно ще излезе със схема 4-1-4-1 с Пулишич и Дембеле по крилата, а Обамеянг ще е на върха на атаката.

Гостите не могат да разчитат на контузените Казимиро и Марсело. Пепе вече тренира с общата група, но едва ли ще започне в стартовия състав.

Двата отбора са добри познайници и със статистиката помежду им може да се запознаете в края на прогнозата. Ще допълним, че Борусия е без загуба в 5 домакински мача срещу Реал, с 3 победи и две ремита. Последната среща бе в четвъртфиналите на Шампионска лига сезон 2013/14, когато испанците загубиха гостуването в Германия с 2:0, но спечелиха домакинството си с 3:0.

Сблъсъкът тази вечер е между два отбора, които се намират в различна форма. Борусия с лекота провежда мачовете си и отбеляза 20 гола последните си 4 срещи. Реал влиза без победа в последните си два официални двубоя, Кристиано Роналдо не се намира в добра форма, а защитата изглежда уязвима.

Логиката сочи, че домакините трябва да спечелят мача, но не лош вариант е да си играят и двоен шанс, два гола за Борусия, над 2.5 гола в мача.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Реал Мадрид 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

10 септември РБ Лайпциг - Борусия Дортмунд 1:0 (Бундеслига)
14 септември Легия Варшава - Борусия Дортмунд 0:6 (Шампионска лига)
17 септември Борусия Дортмунд - Дармщад 6:0 (Бундеслига)
20 септември Волфсбург - Борусия Дортмунд 1:5 (Бундеслига)
23 септември Борусия Дортмунд - Фрайбург 3:1 (Бундеслига)

Реал Мадрид:

10 септември Реал Мадрид - Осасуна 5:2 (Примера)
14 септември Реал Мадрид - Спортинг Лисабон 2:1 (Шампионска лига)
18 септември Еспаньол - Реал Мадрид 0:2 (Примера)
21 септември Реал Мадрид - Виляреал 1:1 (Примера)
24 септември Лас Палмас - Реал Мадрид 2:2 (Примера)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Реал Мадрид

10 срещи
3 победи за Борусия Дортмунд
3 равенства
4 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 14:12 за Реал Мадрид

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
363