Сблъсъкът на орлите в група В може да не излъчи победител


Н. Атанасов

Сблъсъкът на орлите в група В може да не излъчи победител

Бенфика - Бешикташ
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 13.09.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

В първи мач от група "В" на Шампионската лига един срещу друг се изправят първенците на Португалия и Турция - Бенфика и Бешикташ. Лисабонските и истанбулските "орли" за пръв път ще премерят сили в европейски клубен турнир и целта пред двата тима ще е да прескочат групата, където компания им правят още съставите на Динамо Киев и Наполи.

През миналогодишното издание на най-комерсиалния турнир Бенфика завърши на 2-ото място в групата и достигна до елиминационната фаза. Тогава иберийците се паднаха с предходния шампион на Турция - Галатасарай, като двата тима си размениха по една домакинска победа с 2:1. Впоследствие Бенфика елиминира Зенит СП, но на 1/4-финалите "орлите" бяха отстранени от Байерн Мюнхен. В крайна сметка в местния шампионат Бенфика спечели рекордната 35-та титла на Португалия, която гарантира на лисабонци директна промоция в групите на турнира. Преди първия двубой треньорът Руи Витория има няколко кадрови проблема, тъй като аут за мача са Хименес, Силва, Йович, Барбоса и Митроглу. В следващия си мач Бенфика гостува на Наполи.

Бешикташ отново стигна до груповата фаза на Шампионската лига. Единият от трите истанбулски гранда все се проваляше в опитите си да се класира до групите с най-силните състави на Стария континент, но след 6 години чакане и спечелена 14-та титла на Турция "орлите" отново са в голямата игра. Водени от легендата Шенол Гюнеш "черно-белите" ще се опитат да не завършат на последното място и да играят в Европа и напролет. За гостуването в срещуположния край на континента аут за югоизточните ни съседи са Кавлак и Йозбилиз. След две седмици Бешикташ посреща Динамо Киев.

Прогноза: Бенфика - Бешикташ 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Бенфика:
07 август Бенфика - Брага 3:0 (Суперкупа на Португалия)
13 август Тондела - Бенфика 0:2 (Суперлига)
21 август Бенфика - Витория Сетубал 1:1 (Суперлига)
27 август Насионал - Бенфика 1:3 (Суперлига)
09 септември Арука - Бенфика 1:2 (Суперлига)

Бешикташ:
07 август Бешикташ - Олимпиакос 1:0 (Приятелска среща)
13 август Бешикташ - Галатасарай 1:1 - 0:3 след дузпи (Суперкупа на Турция)
20 август Бешикташ - Аланияспор 4:1 (Суперлиг)
26 август Коняспор - Бешикташ 2:2 (Суперлиг)
10 септември Бешикташ - Карабюкспор 3:1 (Суперлиг)

Досегашни срещи:

Бенфика - Бешикташ

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166