Бордо е на 90 минути от ¼-финалите


.

Бордо е на 90 минути от ¼-финалите

Бордо - Олимпиакос
Стадион: "Шабан Делма", Бордо
Дата: 16.03.2010
Час: 21:45
Съдия: Олегарио Бенкуеренса (Португалия)


Бордо посреща Олимпиакос на своя “Шабан Далма” в среща реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Най-стабилният тим в груповата фаза взе победа насред Пирея с 1:0 и задачата му изглежда доста лесна. Гърците обаче са опасен противник и “жирондинците” трябва да внимават много ако не искат да се подхлъзнат лошо.

Определено трябва да се признае, че макар да има 6 поредни победи в Европа, Бордо не е в най-добрата си форма в Лига 1. След мача в Пирея се изиграха 3 срещи от френския шампионат, в които възпитаниците на Лоран Блан не съумяха да победят нито веднъж, допускайки 2 равенства и една загуба. Това унищожи добрата им преднина на върха до 0 точки пред втория Монпелие, а тимовете от Топ 6 са събрани само в 3 точки. В събота Бордо бе гост на Монако и си тръгна с точка от княжеството.

Но ако Бордо има проблеми във Франция, то какво да кажем за почти застрахования за титлата в Гърция Олимпиакос. Доста неочаквано тимът е едва трети на цели 7 точки зад лидера Панатинайкос и на две зад ПАОК. До края на редовния сезон има само 4 кръга и по всичко личи, че титлата е мираж.  Все пак Олимпиакос може да си осигури участие в Шампионската лига догодина като след края на редовния сезон се играят плейофи между тимовете заемащи 2-5 място, с които да се разпределят европейските квоти. В неделя е голямото дерби срещу Панатинайкос.

Марк Планус получи контузия при загубата на Бордо срещу Оксер и ще пропусне срещата с Олимпиакос. Централният защитник едва ли ще играе и в тежкия мач с устремения към върха Лил в края на седмицата. Абду Траоре също отпада за мача.

За Божидар Бандович проблемите са повече. Със сигурност аут са Дуду, Диого, Хесус Датоло и Дидие Доми. Излекувани обаче са други 4 ключови футболисти – Костас Митроглу, Енцо Мареска, Оскар Гонсалес и Михал Жевлаков.

Бордо свърши по-голямата част от работата си още преди две седмици в Пирея и сега трябва да изиграе спокоен мач, в който да не допуска изнервяне и да не дава инициативата на гърците. И двата тима не са в най-добрата си форма, но пък Олимпиакос е един от най-слабите гости в Шампионската лига въобще и едва ли може да изненада с нещо повече от равен на “Шабан Далма”. Най-вероятно обаче Бордо да спечели двубоя и да се готви за петъчния жребии за 1/4-финалите.

Последни 5 изиграни срещи:

Бордо:

17 февруари Лориен - Бордо 1:4 (Купа на Лигата)
23 февруари Олимпиакос - Бордо 0:1 (Шампионска лига)
07 март Бордо - Монпелие 1:1 (Лига 1)
10 март Бордо - Оксер 1:2 (Лига 1)
13 март Монако - Бордо 0:0 (Лига 1)

Олимпиакос:

20 февруари Ерготелис - Олимпиакос 1:1 (Супер лига)
23 февруари Олимпиакос - Бордо 0:1 (Шампионска лига)
28 февруари Олимпиакос - Атромитос 2:0 (Супер лига)
07 март Ираклис - Олимпиакос 1:0 (Супер лига)
13 март Олимпиакос - ПАС Янина 2:2 (Супер лига)


Досегашни срещи:

Бордо - Олимпиакос

1 мач
1 победа за Бордо
0 равенства
0 победи за Олимпиакос
Голова Разлика: 1:0 за Бордо

В първия мач:

23 февруари Олимпиакос - Бордо 0:1 (Шампионска лига)


Коефициенти от bet365:
Бордо - 1.57
Равен - 3.75
Олимпиакос - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
36