Готов ли Интер за пробив в ШЛ?


.

Готов ли Интер за пробив в ШЛ?

Челси - Интер
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 16.03.2010
Час: 21:45
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)


Два от предварително считаните за фаворити в Шампионската лига – Челси и Интер трябва да покажат кой от тях е по-достоен да остане в голямата битка и кой ще си тръгне в сравнително ранната фаза на 1/8-финалите.  Ситуацията е такава, че крайният победител ще има сравнително лек път нататък, тъй като от т.нар. Суперотбори останаха само Манчестър Юнайтед, Арсенал, Байерн Мюнхен и евентуално Барселона. Рано битката напуснаха Ливърпул, Ювентус, Милан и Реал Мадрид.

Челси трябва да навакса изоставане от 1 гол, като загубата с 1:2 на “Джузепе Меаца” може да се счете за добър турнирен резултат. “Сините” от Лондон са в добра форма като за момента заемат втора позиция във Висшата лига на 2 точки от лидера Манчестър Юнайтед, но и с мач по-малко. В последния кръг, без особени трудности, Челси опука Уест Хем с 4:1 като Дидие Дрогба продължи с добрата си резултатност.

Ситуацията около тимът на Моуриньо е далеч по-интересна. Интер отпадна във фазата на 1/8-финалите в две поредни години от английски отбори (Ливърпул и Манчестър Юнайтед), но така и не записа победа срещу тях. Срещу “мърсисайдци” съдията доста ощети италианците, докато “червените дяволи” просто се оказаха голям залък за Санети и компания. Този сезон обаче Интер е доста по-солиден отбор и макар да сдаде преднината си в Серия А от 9 точки до само 1 е най-силният тим на Апенините.

Слабите резултати на Интер в последните няколко кръга са лош сигнал за Моуриньо, който сякаш изпуска спечелена титла. В петък Интер катастрофира в Сицилия срещу Катаня и сега Милан е само на точка зад “нерадзурите” макар на два пъти да бе сериозно натупан от тях. Вероятно шампионите подцениха ситуацията, смятайки че няма как да загубят огромната си преднина. Съдиите също оказаха влияние върху класирането, толерирайки Милан в доста спорни случаи.

Юри Жирков и Деко вероятно ще се завърнат, след като излекуваха контузиите си. Твърдо аут с тежки травми са Жозе Босингва, Ашли коул и Микаел Есиен. Карвальо е с разтежение. Големият проблем обаче е вратарският пост, тъй като Петер Чех и Иларио са контузени. Така титуляр ще бъде Рос Търнбул. Ако и с него се случи нещо ситуацията ще стане доста опасна.

За Интер няма да можем да видим Кристиян Киву. Налиняи обаче е Марко Матераци, който допусна няколко грешки срещу катаня. Аут за мача е младият Марио Балотели. Давид Сантон е под въпрос.

Челси е фаворит в двубоя, но не трябва да се забравя Жозе Моуриньо. Той ясно заяви, че на “Стамфорд Бридж” няма загуба.Това наистина е така що се отнася до мачовете от Висшата лига. От всички мачове на “синята” крепост той има само едно поражение. Вероятно Интер ще предпочете да играе по-затворено, търсейки нулев резултат. Трудно е обаче да повярваме, че Челси няма да отбележи. “Сините” ще спечелят мача, но дали и крайната победа ще е тяхна, предстои да разберем?

Последни 5 изиграни срещи:


Челси:

20 февруари Уулвърхемптън - Челси 0:2 (Висша лига)
24 февруари Интер - Челси 2:1 (Шампонска лига)
27 февруари Челси - Манчестър Сити 2:4 (Висша лига)
07 март Челси - Стоук Сити 2:0 (ФА Къп)
13 март Челси - Уест Хем 4:1 (Висша лига)

Интер:

20 февруари Интер - Сампдория 0:0 (Серия А)
24 февруари Интер - Челси 2:1 (Шампионска лига)
28 февруари Удинезе - Интер 2:3 (Серия А)
07 март Интер - Дженоа 0:0 (Серия А)
12 март Катаня - Интер 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Челси

2 мача
1 победа за Интер
0 равенства
1 победа за Челси
Голова Разлика: 3:2 за Челси

В първия мач:

24 февруари Интер - Челси 2:1 (Шампионска лига)


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.61
Равен - 3.75
Интер - 6.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201