Арсенал няма да сбърка с Порто на Емирейтс


.

Арсенал няма да сбърка с Порто на Емирейтс

Арсенал - Порто
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Час: 21:45
Съдия: Франк де Блеекере


Арсенал приема Порто в среща реванш от Шампионската лига на своя “Емирейтс” в Лондон. Първият двубой завърши при резултат 2:1 за “драконите”, което поставя “топчиите” в тежка ситуация – те трябва да търсят задължителен успех и то по възможност с повече от гол разлика, за да си гарантират участие в ¼-финалите. Първата среща завърши 2:1 за португалците и то след доста спорове около втория гол на домакините..

Арсенал се намира в чудесна ситуация в английската Висша лига. Топчиите са само на 2 точки зад лидера Манчестър Юнайтед, но имат много лека програма до края, което им дава изключителен шанс да атакуват титлата. Възможно ли е това да накара Арсен Венгер да загърби Шампионската лига? Едва ли. Най-престижният турнир в Европа е отдавнашна мечта на французинът. До нея най-близо той бе през 2006, когато стигна до финала.

След последователните катастрофални загуби от Челси и Манчестър Юнайтед изглеждаше, че Арсенал се е отказал от борбата за титлата, но “топчиите” опровергаха това твърдение, печелейки срещу Ливърпул, Съндърланд, Стоук и Бърнли. Серията бе помрачена от тежкото счупване на крака на Аарън Рамзи, което напомни за 2008 и контузията на Едуардо. Арсенал отпадна от турнира за Купата на Англия, така че до края на сезона му остава да се бори на двата най-важни фронта. 

За Порто предстои поредното гостува на Албиона. “Драконите” често се срещат с английски съперници като в последните години играха и с Манчестър Юнайтед, и с Челси, и с Арсенал, при това не само по веднъж. Миналата година на четвъртфиналите те срещнаха Манчестър Юнайтед и постигнаха идеалното 2:2 на “Олд Трафорд”. Гениален гол на Роналдо обаче ги повали в Португалия. През есента пък Порто бе в една група с Челси и загуби на два пъти с 0:1.

В Португалската Суперлига нещата за Порто не са особено добри като тимът изостава на цели 11 точки от лидера Бенфика и на 8 от втория Брага. Третото място на “драконите” изглежда сигурно, тъй като четвъртият Спортинг е на 9 точки по-назад.   Последните две срещи на тима са равенство с Олянензе и катастрофална загуба с 3:0 от Спортинг. Интересно е, че преди това Порто разнебити с 5:1 втория Брага. 

Капитанът Сеск Фабрегас е под въпрос за Арсенал, макар че Арсен Венгер е готов да рискува с включването му в игра. Испанецът е лидер по голове и асистенции за Арсенал през сезона. Мачът ще пропуснат Уилям Галас. Киърън ибс, Йохан Джуру, Робин ван Перси и младият Аарън Рамзи.

Няколко футболиста на Порто получиха почивка през уикенда, за да са свежи за мача в Лондон. Сред тях са звездите Раул Мейрелеш и Роландо. Контузени са Ернесто Парияс, Орландо Са и халфът Фернандо. Диего Валери няма картотека за Шампионската лига.

Порто не веднъж е бил подценяван в Европа и от това са страдали не един и два големи отбора. “Драконите” може би са единственият тим извън 10-те суперелитни тимове, спечелил отличието в последните 20 години. Наистина сегашното състояние на португалците не е такова каквото беше по времето на Жозе Моуриньо, но те са способни да преминат и този кръг, особено след добрия резултат, който извоюваха у дома. Младостта може да изиграе лоша шега на Арсенал, макар че те са фаворит за класиране на ¼-финал било то и след продължения или дузпи.

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

10 февруари Арсенал - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
17 февруари Порто - Арсенал 2:1 (Шампионска лига)
20 февруари Арсенал - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
27 февруари Стоук Сити - Арсенал 1:3 (Висша лига)
06 март Арсенал - Бърнли 3:1(Висша лига)

Порто:

13 февруари Лейшоеш - Порто 0:0 (Лига Сагреш)
17 февруари Порто - Арсенал 2:1 (Шампионска лига)
21 февруари Порто - Спортинг Брага 5:1 (Лига Сагреш)
28 февруари Спортинг Лисабон - Порто 3:0 (Лига Сагреш)
06 март Порто - Оляненсе 2:2 (Лига Сагреш)


Досегашни срещи:


Арсенал - Порто

5 мача
2 победи за Арсенал
1 равенство
2 победи за Порто
Голова Разлика: 7:4 за Арсенал

В първия мач:

17 февруари Порто - Арсенал 2:1 (Шампионска лига)


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.57
Равен - 3.80
Порто - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170