Челси – Порто: Битка за осминафиналите


Н. Гавазов

Челси – Порто: Битка за осминафиналите

Челси - Порто
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 09.12.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)


Здрава битка се очертава в сряда вечер за следващия етап на Шампионската лига между Челси и Порто. Двата отбора са на първите две позиции в класирането с равни точки, а зад тях е Динамо Киев с 2 по-малко и на пръв поглед лесен сблъсък с Макаби Тел Авив. От това следва, че никой от съперниците не си е осигурил класирането на осминафиналите и срещата се явява директен мач за оставане в турнира.

Челси определено разочарова с играта си през този сезон и се намира на 3 точки от зоната на изпадащите във Висшата лига. В Шампионската лига положението е по-добро, но не е съвсем сигурно участието на лондончани в следващия етап. Отборът е длъжен да гони победата на всяка цена, ако приемем, че Динамо Киев ще си вземе мача с Макаби, тъй като в предишния сблъсък между тези два тима португалците се наложиха с 2:1. Все пак "сините" се представят по принцип стабилно в турнира и са записали само едно поражение в последните 13 двубоя.

Порто за разлика от своя съперник се намира в чудесна форма през настоящата кампания и има само една загуба от украинския гранд в Шампионската лига. Наставника Хулен Лопетеги няма особени проблеми със състава си и по всичко личи, че ще разчита на най-доброто си. Основните козове на испанския специалист са Винсент Абубакар и Ясин Брахими, които са и най-стабилно представящите в отбора. В последно време блестящи игри прави и мексиканеца Хесус Корона, така че можем да очакваме да започне като титуляр.

В Англия 3-те сблъсъка между тези два отбора са завършвали винаги с победа за Челси. Въпреки слабото представяне във Висшата лига - със сигурност футболистите на Моуриньо ще са крайно мотивирани да останат в Шампионската лига и играта им ще се различава от тази във вътрешното първенство. Въпросът е - ще успеят ли с желание и амбиция да надвият коравия Порто или отново ще разочароват привържениците си?

Прогноза: Челси - Порто 1:1

Последни 5 изиграни срещи:
Челси:

07 ноември Стоук Сити - Челси 1:0 (Висша лига)
21 ноември Челси - Норич 1:0 (Висша лига)
24 ноември Макаби Тел Авив - Челси 0:4 (Шампионска лига)
29 ноември Тотнъм - Челси 0:0 (Висша лига)
05 декември Челси - Борнемут 0:1 (Висша лига)

Порто:

21 ноември Ангренсе - Порто 0:2 (Купа на Португалия)
24 ноември Порто - Динамо Киев 0:2 (Шампионска лига)
28 ноември Тондела - Порто 0:1 (Суперлига)
02 декември Униао Мадейра - Порто 0:4 (Суперлига)
05 декември Порто - Пасош Ферейра 2:1 (Суперлига)

Досегашни срещи:
Челси - Порто
7 срещи
4 победи за Челси
1 равенство
2 победи за Порто
Голова Разлика: 10:7 за Челси

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135