Арсенал ще даде всичко срещу Байерн


И. Ангелов

Арсенал ще даде всичко срещу Байерн

Арсенал - Байерн Мюнхен
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 20.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Арсенал загуби първите си два мача в Шампионска лига този сезон и сега феновете на този отбор ще се надяват по чудо той да продължи след постигане на втората позиция в групата. Математически момчетата на Арсен Венгер могат да продължат и след още загуби, но няма да е идеално след още два кръга в състезанието (срещу Байерн Мюнхен) този тим да няма регистрирана точка.

Мениджърът на "артилеристите" е наясно със ситуацията и изглежда англичаните набраха форма точно в правилния момент - преди най-важната си среща в най-престижния европейски турнир.

Байерн вече е фаворит за първото място и в този състав има възможност за даване на почивка в двубой от този ранг. Арсенал не е побеждавал Байерн в Англия от 2005-та година, когато Тиери Анри направи разликата за 1:0. В последните си две домакинства на германците "топчиите" успяха да вкарат само 2 гола, докато получиха 5.

Ключът за добрата форма напоследък за Арсенал е Алексис Санчес. Със своите 7 гола в последните 4 срещи и блестящата игра, която показа за националния си отбор по време на паузата на първенствата, означава, че на него ще се разчита за експлоатиране на всяко слабо звено в отбраната на гостите.

От другата страна обаче е Роберт Левандовски, който показва най-добрия футбол в кариерата си до момента и на свой ред има 12 реализирани гола в последните 4 срещи с Байерн.

От друга страна значение ще имат и липсващите хора за двата състава. За Арсенал аут са Дани Уелбек, Томаш Росицки, Матю Фламини, Микел Артета, Давид Оспина и Джак Уилшър. Оливие Жиру е на линия след като пропусна последния мач в Шампионска лига поради наказание, но отново се очаква той да е резерва на Тио Уолкът. 

В лагера на Байерн Ариен Робен не пътува с колегите си и няма да играе, но Левандовски е на линия. Пеп Гуардиола все още не може да разчита на Марио Гьотце, който се контузи в почивката за национални срещи. Още ще липсват Олгер Бадщубер, Мехди Бенатиа, Себастиан Роде, Франк Рибери. Късен фитнес тест ще определи състоянието на Дъглас Коста.

Очаква ни зрелище на "Емирейтс" в тази вторнишка вечер, след като Арсенал няма никакъв избор освен да атакува с всичко налично своя опонент. От друга страна това ще отвори за атаки състава на Венгер и Пеп Гуардиола ще използва това за да достигне до голове от своя страна.

Прогноза: Арсенал - Байерн Мюнхен 3:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

23 септември Тотнъм - Арсенал 1:2 (Купа на Лигата)
26 септември Лестър - Арсенал 2:5 (Висша лига)
29 септември Арсенал - Олимпиакос 2:3 (Шампионска лига)
04 октомври Арсенал - Манчестър Юнайтед 3:0 (Висша лига)
17 октомври Уотфорд - Арсенал 0:3 (Висша лига)

Байерн Мюнхен:

22 септември Байерн Мюнхен - Волфсбург 5:1 (Бундеслига)
26 септември Майнц 05 - Байерн Мюнхен 0:3 (Бундеслига)
29 септември Байерн Мюнхен - Динамо Загреб 5:0 (Шампионска лига)
04 октомври Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 5:1 (Бундеслига)
17 октомври Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 0:1 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Байерн Мюнхен

8 срещи
2 победи за Арсенал
2 равенства
4 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 12:8 за Байерн Мюнхен

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
319