Гражданите ще постигнат трудна победа в Германия


П. Пенков

Гражданите ще постигнат трудна победа в Германия

Борусия М'гладбах - Манчестър Сити
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 30.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Клемен Турпен (Франция)


В сряда вечер Манчестър Сити гостува на Борусия Мюнхенгладбах, където ще премели сили за трите точки във втория кръг от груповата фаза на Шампионска лига. И двата отбора не успяха да спечелят нито точка в пилотния кръг от надпреварата, като Борусия загуби съответно с 3:0 при визитата си на Севиля, а Сити не успя да се противопостави в крайна сметка на Ювентус и претърпя поражение с 2:1 на собствения си "Етихад".

Борусия не започна по никак добър начин новия сезон в Бундеслигата, записвайки загуби в първите пет кръга от шампионата. Едва в края на този месец съставът на Андре Шубер намери "правилната формула" към успеха, постигайки победи съответно с 4:2 над Аугбсбург и с 3:1 над Щутгарт. Въпреки спечелените точки обаче, Мюнхенгладбах остава на далечната 14-та позиция във временното подреждане.

Колкото до Манчестър Сити, "гражданите" пропиляха идеалния шанс да натрупат преднина пред основните си конкуренти в битката за Висшата лига. За момента тима се нарежда втори, изоставайки само на точка от лидера - Манчестър Юнайтед, но имайки предвид и факта, че съставът на Мануел Пелегрини не успя да добави нито точка в последните два кръга. Това е така, след като Сити загуби с 2:1 у дома от Уест Хем на 19 септември, а седмица по-късно беше разгромен от Тотнъм с 4:1 на "Уайт Харт Лейн".

Мартин Щранцъл се очаква да бъде аут за Борусия М, докато Тони Янтшке е под въпрос за предстоящия мач с Манчестър Сити. Андреас Кристенсен и Хавард Нордвайт се очаква да започнат като титуляри в центъра на отбраната, а останалата част от състава се очаква да остане непроменена и да изглежда по същия начин, както през изминали уикенд срещу Щутгарт.

Мениджърът на Сити Мануел Пелегрини няма да може да разчита със сигурност на четирима свои играчи в това гостуване и това са - Фабиън Делф, Гаел Клии, Елаким Мангала и Венсан Компани. В допълнение на това Вилфред Бони все още не се знае дали ще може да влезе в игра на терена, поради факта, че все още изпитва болки, след контузията си. Пабло Сабалета не се намира в отпмална физическа форма, поради което ще вероятно ще бъде оставен на резервната скамейка.

Прогноза: Борусия Мюнхенгладбах - Манчестър Сити 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия М'гладбах:

11 септември Борусия М'гладбах - Хамбургер 0:3 (Бундеслига)
15 септември Севиля - Борусия М'гладбах 3:0 (Шампионска лига)
19 септември Кьолн - Борусия М'гладбах 1:0 (Бундеслига)
23 септември Борусия М'гладбах - Аугсбург 4:2 (Бундеслига)
26 септември Щутгарт - Борусия М'гладбах 1:3 (Бундеслига)

Манчестър Сити:

12 септември Кристъл Палас - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)
15 септември Манчестър Сити - Ювентус 1:2 (Шампионска лига)
19 септември Манчестър Сити - Уест Хем 1:2 (Висша лига)
22 септември Съндърланд - Манчестър Сити 1:4 (Купа на Лигата)
26 септември Тотнъм - Манчестър Сити 4:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Борусия М'гладбах - Манчестър Сити

2 срещи
1 победа за Борусия М'гладбах
1 равенство
0 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 4:2 за Борусия М'гладбах

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
330