БАТЕ - Рома: Гостите няма да сбъркат


Н. Гавазов

БАТЕ - Рома: Гостите няма да сбъркат

БАТЕ Борисов - Рома
Стадион: "Борисов Арена", Борисов
Дата: 29.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)

И двата отбора влизат в мача с добро настроение, заради победите във вътрешните си първенства. БАТЕ успя да обърне резултата в срещата с Минск благодарение на дубъла на Стасевич, което позволи на тима на Ермакович да запази статуквото на върха, с 12 точки пред най-близкия си преследвач и на практика, пет кръга преди края на вътрешното първенство, да си осигури титлата. Що се отнася до Рома, столичани пометоха Карпи с 5:1, като в мача се отличиха Манолас, Пиянич, Жервиньо, Салах и Дине, а успехът помогна на "вълците"да се доближат на четири точки от върха.

Що се отнася до представянето на съперниците в първия кръг на Шампионска лига, БАТЕ претърпя тежка загуба при гостуването си на Байер Леверкузен. В интерес на истината хората на Ермакович направиха добро първо полувреме, но след почивката защитата не издържа на бързите атаки на немците и получи три гола за крайното 1:4. На другия полюс бе Рома, който достойно се представи срещу Барселона, а мачът ще се запомни със страхотния гол на Флоренци.

Домакините не могат да разчитат на Радионов и Жавнерчик, което означава, че Бага може да се появи с стартовия състав. Гостите са без Шчесни, Джеко, Тоти, Стротман и Кейта. Полякът поднови занимания, но е далече от това да се появи в игра, така че на вратата отново ще бъде Де Санктис.

Този мач е юбилеен за Руди Гарсия - френският специалист ще запише стотната си среща като треньор на италианския отбор. Другото е, че Рома няма победа като гост в Шампионска лига от ноември 2010 година. Тогава "вълците" се наложиха с 3:2 над Базел.

БАТЕ никога не е побеждавал италиански отбор в евротурнирите, освен това борисовци нямат гол в 6 от 8 мача срещу тимове от Италия. Само това е достатъчно да определим гостите за фаворит. Другата причина е по-голямата класа на римляните, а и опита от участие в първенство като Серия А. Разликата е и в треньорските щабове на двата тима. Предполага се, че домакините няма да предприемат излишни рискове и да се хвърлят напред, с което да създадат празни пространства отзад. Що се отнася до гостите, те повече ще владеят топката и вероятно ще нанесат много удари от дистанция, което вероятно ще доведе и до много корнери в мача. Съветът ни е да заложим на победа за Рома с 2:0, гол на Пиянич и над 10 корнера в срещата.

Прогноза: БАТЕ - Рома 0:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

БАТЕ Борисов:

31 август БАТЕ Борисов - Белшина 1:0 (Висша лига)
12 септември БАТЕ Борисов - Шахтьор Солигорск 1:1 (Висша лига)
16 септември Байер Леверкузен - БАТЕ Борисов 4:1 (Шампионска лига)
20 септември БАТЕ Борисов - Торпедо Жодино 1:0 (Висша лига)
25 септември ФК Минск - БАТЕ Борисов 1:2 (Висша лига)

Рома:

12 септември Фрозиноне - Рома 0:2 (Серия А)
16 септември Рома - Барселона 1:1 (Шампионска лига)
20 септември Рома - Сасуоло 2:2 (Серия А)
23 септември Сампдория - Рома 2:1 (Серия А)
26 септември Рома - Карпи 5:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

БАТЕ Борисов - Рома

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
122