Без Меси Барса ще се справи с Байер Леверкузен


FUTBOL-TV

Без Меси Барса ще се справи с Байер Леверкузен

Барселона - Байер Леверкузен
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 29.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)


Във втори двубой от група "E" на Шампионската лига един срещу друг се изправят съставите на Барселона и Байер Леверкузен.

Европейският клубен шампион стартира с реми похода си към защитата на трофея, като ако Барселона постигне това, ще пренапише историята и тимът ще стане първият, който успява да спечели два пъти поред най-престижния турнир, откакто носи това име. Каталунците направиха 1:1 като гости на Рома преди две седмици, като за пореден път стражът Тер Стеген отнесе една дузина критики, след като младокът допусна гол почти от центъра, с който италианците изравниха, заличавайки аванса на "лос кулес" чрез попадението на Луис Суарес. В момента възпитаниците на Луис Енрике заемат 3-то място във временното класиране с актив от 1 точка. Проблемите пред "блаугранас" преди първото домакинство за настоящето издание са свързани с липсата на суперзвездата на световния футбол и отбора - Лионел Меси, който получи травма в коленната област в съботния двубой с Лас Палмас. Аржентинският национал ще бъде близо два месеца извън терените. Другите отсъстващи в състава на Барса са Рафиня и Вермаелен, а до последно под въпрос ще е и участието на стражът Клаудио Браво.

Байер Леверкузен започна с очакван успех участието си в груповата фаза. В първия мач от нея "аспирините" разбиха у дома състава на БАТЕ с 4:1. Точни за водения от Роджър Шмид тим бяха Мехмеди, Чалханоглу на два пъти и Хавиер Ернандес. След изразителната победата Байер оглави групата след първите мачове в нея. За визитата в Каталуня контузени са Йедвай и Топрак, а Хилберт е под въпрос.

Двата отбора са се изправяли общо 8 пъти до момента един срещу друг, като Барселона очаквано има превес със своите 5 победи, срещу само 2 за Байер. Един мач пък не е излъчвал победител. Последната визита на "аспирините" на "Камп Ноу" бе особено болезнена, когато отборът бе размазан на 1/8-финалите от Барса със 7:1, а преди това каталунците бяха победили с 3:1 в Германия.

Прогноза: Барселона - Байер Леверкузен 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

12 септември Атлетико Мадрид - Барселона 1:2 (Примера)
16 септември Рома - Барселона 1:1 (Шампионска лига)
20 септември Барселона - Леванте 4:1 (Примера)
23 септември Селта - Барселона 4:1 (Примера)
26 септември Барселона - Лас Палмас 2:1 (Примера)

Байер Леверкузен:

12 септември Байер Леверкузен - Дармщад 0:1 (Бундеслига)
16 септември Байер Леверкузен - БАТЕ Борисов 4:1 (Шампионска лига)
20 септември Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен 3:0 (Бундеслига)
23 септември Байер Леверкузен - Майнц 05 1:0 (Бундеслига)
26 септември Вердер - Байер Леверкузен 0:3 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Барселона - Байер Леверкузен

8 срещи
5 победи за Барселона
1 равенство
2 победи за Байер Леверкузен
Голова Разлика: 17:7 за Барселона


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202