Челси - Макаби: Домакините ще започнат с победа


Н. Гавазов

Челси - Макаби: Домакините ще започнат с победа

Челси - Макаби Тел Авив
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 16.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Феликс Цвайер (Германия)

Челси започва своя поход в евротурнирите с домакинство на Макаби от Тел Авив - отбор, който хвърли една от сензациите в четвъртия квалификационен кръг на Шампионска лига, отстранявайки опитния Базел. До къде ще стигне Макаби със своите изненади? Още повече, че хората на хората на Славиша Йоканович се изправят срещу отбор, който започва да се чувства все по-неуверен, а натискът върху него става все по-голям.

Лондончани претърпяха поредната загуба през уикенда в първенството на Висшата лига и феновете на "сините" с основание си задават някои въпроси за случващото се. Три поражения в пет мача и най-лош старт на Челси от 1986 година насам. 12 допуснати гола, повече от всеки друг отбор в лигата, а Норич и Кристъл Палас имат повече отбелязани попадения. Фабрегас все още не се е събудил от лятната летаргия, формата на Азар е лоша, новото попълнение Педро се представи добре само в едно полувреме, опорната зона не работи, а Тери и Иванович играят така, сякаш правят първи стъпки в професионалния футбол. За скандала с Ева Карнейро няма смисъл да говорим. Всичко по-горе показва само едно - Моуриньо не е успял физически и психически да подготви отбора си за новия сезон. Португалецът знае това, но както винаги търси причината някъде другаде, което няма да го направи голям треньор, напротив, все повече фенове на "сините" започват да негодуват срещу Жозе. В същото време днешният мач идва точно навреме, преди дербито с Арсенал и една убедителна победа наистина ще вдъхне самочувствие в колектива на Моуриньо, който има качествата и силите да спре пропадането и да обърне сезона.

Макаби се намира на другия полюс. Столичани започнаха кампанията си във вътрешното първенство с две победи, в които не показаха добър футбол, но след като си се класирал за групите на Шампионска лига, спокойно може да отпуснеш педала и да продължиш да се наслаждаваш на успеха си и на това, че ще зарадваш феновете си с няколко големи мача. През уикенда Макаби дори можеше да загуби мача си срещу Ирони Кирият, но голът на Алберман в 72-та минута върна попадението на домакините. Интересното е, че гостите не натиснаха да търсят победата, а затвориха срещата и така грабнаха точката, която ги остави на два пункта от лидера Макаби Петах. Въпреки това, оптимизмът и доброто настроение в колектива на Йоканович е налице и може да бъдем сигурни, че гостите от Израел не мислят да сложат край на приказката.

Лошите новини от лагера на домакините не спират да пристигат, след като се разбра, че Тибо Куртоа е с контузия и ще отсъства два месеца. Снощи пък се стана ясно, че Радамел Фалкао е получил лека травма и отпада за днешния мач. Много е вероятно колумбиецът да не играе срещу Арсенал, но това вече е друга тема.

Гостите са без наказания национал Ели Даса, но Йоканович има достатъчно опции в защитата, за да реши този проблем. Предполага се, че специалистът ще излезе с дефанзивна схема на игра, 5-4-1, с Митрович и Рикан в средата на терена, като двамата ще изпълняват и разрушителни функции.

Разбира се, Челси е фаворит в двубоя и не може да има никакво съмнение, че домакините ще се опитат да вкарат ранен гол, за да успокоят нещата. Въпросът е доколко креативност ще проявят атакуващите футболисти на лондонския колектив, защото е очевидно, че гостите ще се отбраняват и рушат играта. Впрочем, отговорът на този въпрос е ясен - с Оскар, Азар и Педро "сините" изглеждат опасно срещу Макаби и въпреки кризата и негативните тенденции в състава на домакините, гостите нямат тази голяма класа, която би могла да им помогне да препънат фаворита. Очакванията са за победа на Челси, вероятно с по един гол в двете полувремена, което може да накара любителите на залозите да играят именно успех за домакините през първото полувреме и победа в мача за шампиона на Висшата лига.

Прогноза: Челси - Макаби 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

08 август Челси - Суонзи 2:2 (Висша лига)
16 август Манчестър Сити - Челси 3:0 (Висша лига)
23 август Уест Бромич - Челси 2:3 (Висша лига)
29 август Челси - Кристъл Палас 1:2 (Висша лига)
12 септември Евертън - Челси 3:1 (Висша лига)

Макаби Тел Авив:

19 август Базел - Макаби Тел Авив 2:2 (Шампионска лига)
22 август Макаби Тел Авив - Бней Шахнин 3:2 (Лига АЛ)
25 август Макаби Тел Авив - Базел 1:1 (Шампионска лига)
30 август Апоел Беер Шева - Макаби Тел Авив 0:1 (Лига АЛ)
12 септември Ирони Кирят Шмона - Макаби Тел Авив 1:1 (Лига АЛ)


Досегашни срещи:

Челси - Макаби Тел Авив

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
128