Байер - БАТЕ: Немците ще се справят със своя противник


Н. Гавазов

Байер - БАТЕ: Немците ще се справят със своя противник

Байер Леверкузен - БАТЕ Борисов
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 16.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Дани Маккелие (Холандия)

Байер и БАТЕ са двата отбора в група Е, които стигнаха до групите на Шампионска лига посредством квалификации. Според експертите, "аспирините" и "трактористите" нямат големи шансове за първите две места в квартета, което означава, че утрешните съперници от "БайАрена" на практика ще изиграят първата финална среща за третата позиция.

Байер стигна до тук, след като се справи с Лацио в четвъртия квалификационен кръг на Шампионска лига. Загубата с 1:0 в Италия показа слабостите в отбраната на немците, но успехът с 3:0 на родна земя успя да компенсира тези недостатъци. Леверкузенци добре започнаха и в Бундеслигата, с победи над аутсайдерите Хофенхайм и Хановер 96, но в последните два кръга хората на Роджер Шмидт тотално се провалиха, а въпросителните към играта на тима стават все повече.

БАТЕ не е подложен на този натиск. Отборът изпълни задачата-максимум за сезона, влизайки в групите на Шампионска лига, след като отстрани Партизан, а във вътрешното първенство отборът от Борисов убедително води в класирането и вероятно ще спечели титлата. А това означава, че Александър Ермакович и неговите подчинение спокойно ще се отдадат на удоволствието отново да поиграят в Шампионска лига.

Йедваж, Арангуис и Топрак са контузени от домакините. Вероятно Шмидт ще промени схемата на игра за разлика о последния мач, в който заложи на 4-4-1-1. Предполага се, че сега специалистът ще използва 4-2-3-1, което означава, че Бранд ще бъде изваден от титулярния състав.

Гостите не могат да разчитат на Николич и Родионов, които лекуват травми. Сигневич ще замени голмайстора, а Карницки ще се разположи зад централния нападател.

Фаворит в този двубой е Байер, който въпреки нестабилната си игра разполага с по-качествени състезатели. Другата причина, за да смятаме немците за потенциален победител в двубоя е слабата форма на БАТЕ като гост - отборът е без победа в последните си пет мача навън. А специално в Шампионска лига тази серия обхваща 12 мача! Предполага се, че гостите ще играят прибрано, което означава, че Байер ще трябва да положи много изобретателност, за да намери пътя към вратата на Черник. Очаква се, че немците ще се справят с тази задача.

Прогноза: Байер - БАТЕ 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Байер Леверкузен:

22 август Хановер 96 - Байер Леверкузен 0:1 (Бундеслига)
26 август Байер Леверкузен - Лацио 3:0 (Шампионска лига)
29 август Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 3:0 (Бундеслига)
02 септември Падерборн - Байер Леверкузен 2:0 (Приятелска среща)
12 септември Байер Леверкузен - Дармщад 0:1 (Бундеслига)

БАТЕ Борисов:

18 август БАТЕ Борисов - Партизан 1:0 (Шампионска лига)
22 август БАТЕ Борисов - Неман Гродно 7:1 (Висша лига)
26 август Партизан - БАТЕ Борисов 2:1 (Шампионска лига)
31 август БАТЕ Борисов - Белшина 1:0 (Висша лига)
12 септември БАТЕ Борисов - Шахтьор Солигорск 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Байер Леверкузен - БАТЕ Борисов

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
112