Лацио - Байер: Домакините ще вземат малка преднина


Н. Гавазов

Лацио - Байер: Домакините ще вземат малка преднина

Лацио - Байер Леверкузен
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 18.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Сблъсъкът между Лацио и Байер изглежда един от най-интересните и непредсказуемите от четвъртия квалификационен кръг на Шампионска лига. Римляните се завръщат в турнира след осемгодишно прекъсване и поради тази причина се очаква, че местните фенове ще напълнят "Олимпико", за да подкрепят своите любимци. Що се отнася до леверкузенци, те записаха три участия в групите на Шампионска лига за последните четири години и поради това ще направят всичко възможно да използват своя опит, за да се класират за следващата фаза на състезанието.

Поглеждайки към резултатите на "орлите" през лятото, може да кажем, че към момента отборът на Стефано Пиоли не се намира в добра форма. Столичани допуснаха девет гола в последните си четири мача и вкараха само едно попадение, като поражението от Ювентус в Суперкупата също попада в тази лоша серия.

Що се отнася до Байер, "аспирините" започнаха кампанията си с много трудна победа над амбициозния Хофенхайм. В нашия анонс на първия кръг от Бундеслигата, подробно описахме какво е състоянието на леверкузенци и това се потвърди още в първия официален мач от новия сезон - Байер е боеспособен колектив, който е в състояние да се бори за място в топ 4 на Бундеслигата и за пробив в Шампионска лига.

Двата отбора пресякоха пътищата си в Шампионска лига през сезон 1999/00. Тогава и в Рим, и в Леверкузен бяха записани равни резултати от по 1:1, като Лацио зае първо място в квартета, а Байер завърши трети.

Сега нещата изглеждат по-различно - фаворит е немският отбор, макар че наставникът на "аспирините" Роджер Шмид не приема мнението на специалистите и оцени шансовете 50/50. Ние не сме съгласни с треньора и споделяме общото мнение, че Байер изглежда по-мощно от съперника си, но очакванията ни са, че тази вечер в Рим по-активният тим ще е Лацио и е по-вероятно "орлите" да спечелят срещата, отколкото да я загубят.

Прогноза: Лацио - Байер 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

15 юли Лацио - Топ 11 Кадоре 9:1 (Приятелска среща)
18 юли Лацио - Виченца 0:1 (Приятелска среща)
19 юли Андерлехт - Лацио 3:1 (Приятелска среща)
29 юли Майнц 05 - Лацио 3:0 (Приятелска среща)
08 август Ювентус - Лацио 2:0 (Суперкупа на Италия)

Байер Леверкузен:

21 юли РБ Залцбург - Байер Леверкузен 1:1 (Приятелска среща)
29 юли Байер Леверкузен - Леванте 4:0 (Приятелска среща)
01 август Байер Леверкузен - Киево 3:1 (Приятелска среща)
08 август Шпортфройнде Лоте - Байер Леверкузен 0:3 (Купа на Германия)
15 август Байер Леверкузен - Хофенхайм 2:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Лацио - Байер Леверкузен

2 срещи
0 победи за Лацио
2 равенства
0 победи за Байер Леверкузен
Голова Разлика: 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189