Валенсия ще победи Монако на Местая


И. Ангелов

Валенсия ще победи Монако на Местая

Валенсия - Монако
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 19.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)

В суперсблъсъка от плейофите за Шампионска лига Валенсия посреща Монако на "Местая" за първата среща между двата отбора, които се представиха много силно в миналогодишното издание на най-комерсиалния футболен турнир.

В локалната Ла Лига Валенсия се представи също толкова добре и завърши на четвърта позиция, само на точка зад Атлетико Мадрид. "Лос Че" имаха голяма конкуренция в лицето на Севиля, но в крайна сметка този тим спечели Лига Европа и директно се класира в групите. Сега Валенсия има шанс да направи испанските отбори в Шампионска лига пет на брой.

Рекордът на тима срещу френска опозиция е добър, след 8 победи в последните 9 домакинства срещу отбоир от Лига 1. В последния случай обаче ПСЖ победи с 2:1 Валенсия. И Монако, и Валенсия за първи път участват в плейофната фаза за допускане до групите.

Предсезонната подготовка на домакините не бе на нужното ниво - загуба във всеки един от петте срещи, които обаче включват отбори като Байерн Мюнхен и Рома. Сега сезонът започва за испанците, който с новите си инвеститори целят отново да се наредят сред най-добрите отбори в Европа.

Не много специалисти прогнозираха Монако да направи такъв фурор в Шампионска лига миналата година. Тимът обаче стигна до четвърт-филаните показвайки добър футбол. Французите прогресираха от група, която съръджаше още Зенит, Байер Леверкузен и Бенфика, а след това бе победен Арсенал във фазата на последните 16 отбора. Ювентус сложи край на пътешествието на Монако.

В локалната Лига 1 тимът завърши на трета позиция зад ПСЖ и Лион, а това лято ключови играчи напуснаха - като Джофри Кондогбиа, Яник Караско и Лукас Окампос. Иван Кавалейро стана звездния трансфер в посока Монако от Бенфика, но определено съставът не изглежда толкова силен както преди.

В първите две срещи от новия сезон Монако събра 4 точки, а в предишната си среща от Шампионска лига, за да достигне до тук тимът отвя Йънг Бойс със 7:1 на агрегат. 

Откъм съставите, Валенсия все още не може да разчита на титулярния си вратар Диего Алвеш, което може да донесе дебют на Матю Райън на врата. Николас Отаменди вероятно няма да играе, защото се очаква да се обяви неговият трансфер във Висшата лига на Англия. Алваро Негредо и Пако Алкасер могат да започнат, докато Закариа Бакали ще се надява да получи място след трансфера си от ПСВ. 

Монако няма много проблеми с контузени, като се очаква петимата в отбрана и двамата в средата да не се променят от последната среща на клуба. Щефан Ел Шаарави може да започне в атака заедно с Бернардо Силва и Кавалейро. Антони Мартиал може да замени Гидо Карило в средата на терена.

В последния случай, в който тези два отбора се срещнаха беше приятелски мач през 2014-15 година. Тогава на "Емирейтс Стейдиъм" срещата завърши при 2:2. Единственият официален мач между тези отбори е от 1980-та година, когато Валенсия побеждава с 5:3.

Прогноза: Валенсия - Монако 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Валенсия:

11 юли Вердер - Валенсия 0:0 - 3:2 след дузпи (Приятелска среща)
18 юли Байерн Мюнхен - Валенсия 4:1 (Приятелска среща)
01 август Валенсия - Порто 0:0 - 4:5 след дузпи (Приятелска среща)
02 август Кьолн - Валенсия 3:2 (Приятелска среща)
08 август Валенсия - Рома 1:3 (Приятелска среща)

Монако:

22 юли Майнц 05 - Монако 1:5 (Приятелска среща)
28 юли Йънг Бойс - Монако 1:3 (Шампионска лига)
04 август Монако - Йънг Бойс 4:0 (Шампионска лига)
08 август Ница - Монако 1:2 (Лига 1)
14 август Монако - Лил 0:0 (Лига 1)

 

Досегашни срещи:

Валенсия - Монако

2 срещи
1 победа за Валенсия
1 равенство
0 победи за Монако
Голова Разлика: 5:3 за Валенсия

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223