Атлетико - Реал: Сблъсък между стари познати


Н. Гавазов

Атлетико - Реал: Сблъсък между стари познати

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 14.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

Атлетико посреща Реал в първи мач от четвъртфиналите на Шампионска лига. Двата тима прекрасно се познават един друг. Първо, те са съседи в град Мадрид и второ, съперниците доста често се сблъскват помежду си. Една от най-паметните срещи се състоя преди 11 месеца в Лисабон във финала на Шампионска лига. Тогава отборът на Диего Симеоне бе много близо до спечелване на заветния трофей, след като гол на Диего Годин даде преимущество на "дюшекчиите" до третата добавена минута на второто полувреме, когато Серхио Рамос изравни резултата. Това удари по психиката на играчите на Атлетико и те допуснаха още три попадения в допълнителните полувремена.

След онзи сблъсък пътищата на градските съперници се пресякоха още шест пъти и Реал нито един път не успя да постигне победа. В рамките на Суперкупата на Испания Атлетико преодоля съперника у дома си и завоюва трофея (1:1 като гост и 1:0 у дома), в Купата на Испания сценарият бе почти такъв (2:0 у дома и 2:2 като гост), а в Примера "дюшекчиите" грабнаха победата 2:1 на "Сантяго Бернабеу", а в началото на февруари на "Висенте Калдерон" "белите" допуснаха четири гола.

Атлетико влиза в първата четвъртфинална среща от Шампионска лига след три убедителни успеха в Примера и равенство в последния кръг като гост на Малага. Едва ли "дюшекчиите" ще успеят да защитят титлата си, тъй като дистанцията от лидера Барселона е много голяма, поради това най-вероятно Диего Симеоне ще акцентира вниманието на своите възпитаници върху класиране в топ 4 на Примера дивисион и върху участието на тима в Шампионска лига.

Реал се намира в добра форма и по всичко изглежда, че поражението от Барселона вече е забравено. След фиаското на "Камп Ноу" столичани постигнаха три убедителни победи в Примера дивисион, като няма как да не отбележим, че Кристиано Роналдо най-после се събуди и в момента португалецът се намирана своя пик. В тези три последни двубоя хората на Карло Анчелоти вкараха цели 14 гола, като половината от попаденията са на голямата звезда на клуба.

Двубоят ще се ръководи от малко познатия Милорад Мажич, който обаче има на сметката си 18 мача в Шампионска лига, а във всички турнири под егидата на УЕФА тази цифра е 60. Интересното е, че за сърбина това ще е първа среща с Атлетико. Що се отнася до Реал, Мажич бе главен съдия на мача в Базел по-рано през този сезон. Тогава испанците постигнаха минимална победа, а реферът показа пет жълти картона на футболистите от двата тима.

Атлетико няма проблеми в кадрово отношение. Под съмнение е само Раул Гарсия, който има проблеми с рамото. Симеоне вероятно ще заложи на схема 4-4-2 с Тиаго и Габи в средата на терена. Няма начин домакините да не мислят за реванша и поради това целта ще бъде да не се допусне гол. Това вероятно ще предопредели тактиката на треньорския щаб - два защитни вала пред Облак, голяма мобилност на полузащитата и изтеглени на предни позиции Манджукич и Гризман.

За Реал няма да играят контузените Фелипе Абнер и Алваро Медран, а Сами Кедира и Фабио Коентрао са под съмнение заради леки травми. Предполага се, че Анчелоти ще използва схема 4-3-3 с Бейл, Роналдо и Бензема на върха на атаката, а Кроос ще се разположи в средата на терена, като немецът ще има тежката задача да диктува темпото на атаките и изобщо играта на своя отбор.

"Не гледам предишните двубои, защото този ще е различен. Противникът разполага с изключителни футболисти и ние уважаваме всеки един от тях. Искам нашите фенове да бъдат с нас, през целия мач. Симбиозата между фенове и играчи е голяма. Да бъдеше сред най-добрите осем в Европа кара привържениците ни да се чувстват горди. Имаме шанс утре", заяви Симеоне на днешната си пресконференция.

"Не сме обсебени от Атлетико, ние просто искаме да се класираме за полуфиналите. Мечтата ни е да спечелим 11-та европейска титла. Ще играем за победа, но също така знаем, че две равенства могат да се окажат достатъчни да продължим. Имаме 50% шанс. Относно Симеоне, той се доказа като голям треньор. Харесвам го и смятам, че е един от най-добрите в света. За мен е чест да се конкурирам с него, но това е и проблем", каза от своя страна Анчелоти.

Този мач наистина няма да има нищо общо с досегашните сблъсъци между двата тима. Реал много си изпати от своя градски съперник и вероятно "белите" няма да се хвърлят в безумни атаки, а ще атакуват постепенно и ще обстрелват по всякакъв начин вратата на Облак. Що се отнася до Атлетико, домакините ще внимават да не допуснат гол и чрез дълги подавания към нападателите да контраатакуват.

Ако погледнем статистиката, тя сочи, че Атлетико е запазил суха вратата си в 6 от последните си седем мача в Шампионска лига. Освен това, "дюшекчиите" не допуснаха гол в последните си три домакинства на Реал.

Напълно е логично да предположим, че е голяма вероятността домакините отново да запазят суха вратата си. Ако пък нападателите на Атлетико имат ден, то тогава няма да е изненадващо да станем свидетели на една минимална победа на "дюшекчиите", което, впрочем, ще остави отворен крайния изход от сблъсъка.

Прогноза: Атлетико - Реал 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

17 март Атлетико Мадрид - Байер Леверкузен 1:0 - 3:2 сл. дузпи (Шампионска лига)
21 март Атлетико Мадрид - Хетафе 2:0 (Примера)
04 април Кордоба - Атлетико Мадрид 0:2 (Примера)
07 април Атлетико Мадрид - Реал Сосиедад 2:0 (Примера)
11 април Малага - Атлетико Мадрид 2:2 (Примера)

Реал Мадрид:

15 март Реал Мадрид - Леванте 2:0 (Примера)
22 март Барселона - Реал Мадрид 2:1 (Примера)
05 април Реал Мадрид - Гранада 9:1 (Примера)
08 април Райо Валекано - Реал Мадрид 0:2 (Примера)
11 април Реал Мадрид - Ейбар 3:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид

4 срещи
1 победа за Атлетико Мадрид
0 равенства
3 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 8:4 за Атлетико Мадрид

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
283