Десет от ПСЖ изхвърлиха Челси след продължения


И. Ангелов

Десет от ПСЖ изхвърлиха Челси след продължения

Пари Сен Жермен продължава към четвърт-финалната фаза на Шампионска лига, след като днес успя да отстрани Челси в Лондон след продълженията, дошли при завършилия в редовното време мач 1:1, колкото бе и резултатът във Франция. За 2:2 след продължиенията за домакините се разписаха Кейхил и Азар, Луис и Силва вкараха за гостите, а Ибрахимович бе изгонен рано в мача.

Срещата започна с положение пред Кавани, а след това битката се пренесе в средата на терена. В 23-ата минута при една спорна топка Ибрахимович и Оскар с шпагат опитаха да я спечелят, и макар влизането да не изглеждаше твърде агресивно, шведът получи директен червен картон в ситуацията, което остави ПСЖ с 10 души.

Въпреки това до края на тази част Челси не предлагаше достатъчно в атака и гостите завършиха с по-добрите положения.

На почивката Оскар бе сменен от Вилиан. В 58-ата минута Кавани нацели гредата, когато бе намерен от Пасторе зад отбраната. ПСЖ продължи да изглежда по-добре в атака от своя опонент, дори без Ибра на терена.

Домакините стигнаха до гол в 81-ата минута, когато след корнер бе позволено на играчи в синьо няколко пъти да играят с топката в наказателното поле, с малко късмет тя попадна в Кейхил на добра позиция и със силен удар той откри резултата - 1:0.

Въпреки това гостите не изглеждаха обезверени. Напротив, само 5 минути след това Давид Луис вкара на бившия си отбор, когато се извиси за една топка от Лавеци и с мощен удар с глава не остави шанс на Куртоа. Така се стигна до продълженията на "Стамфорд Бридж".

В 95-ата минута Тиаго Силва изглежда игра с ръка в наказателното поле в опит да надскочи Курт Зума, след което Еден Азар вкара с изключително хладнокръвие от бялата точка за 2:1. В 99-ата минута последва и ново положение пред белгиеца, а след това и пред Коста.

Тези пропуски се оказаха скъпи за домакините, защото първо в 113-ата минута Куртоа спаси своите с прекрасна изява при удар с глава на Тиаго Силва, но в последвалия корнер отново Силва игра с глава и прехвърли белгийския вратар за 2:2. По този начин ПСЖ продължава поради повече голове на чужд терен.

  Сподели
187