Шалке 04 - Реал Мадрид: Опит за реванш


Н. Гавазов

Шалке 04 - Реал Мадрид: Опит за реванш

Шалке 04 - Реал Мадрид
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 18.02.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Жребият за осминафиналите на Шампионска лига през този сезон премина под девиза "повторението е майка на знанието". Три от миналогодишните двойки си дават среща и сега, като един от тези сблъсъци е този на "Фелтинс Арена". Мач, който предизвиква болезнени спомени сред една част от феновете, но други почитатели на играта посрещат с усмивка на лице.

Шалке 04 влиза в двубоя със серия от пет двубоя без загуба в Бундеслигата, преди да претърпи поражение срещу Айнтрахт през уикенда, в среща, в която ли личеше, че хората на Роберто Ди Матео мислят повече за своя миналогодишен кошмар, отколкото за случващото се във Франкфурт. В резултат, "миньорите" са четвърти в класирането, на две точки от третия Борусия Мьонхенгладбах и в яростна конкуренция с няколко други отбора. Прави впечатление, че колективът на Ди Матео подобри играта си в защита и моментите на хаос, които по-рано се наблюдаваха в тази линия, сега липсват. Шалке 04 записа три сухи мрежи в последните си пет мача, което дава надежда, че този път може би немците ще се справят с атомното нападение на своя противник.

Реал Мадрид е лидер в класирането на Примера дивисион след една икономична победа над Депортиво, която обаче дойде след фиаско срещу градския съперник Атлетико Мадрид. Тези два мача показаха една негативна тенденция да бъдат освирквани собствените играчи. Най-напред това се случи с Гарет Бейл, към когото по принцип местните фенове са крайно взискателни, а след това пострадаха Анчелоти и Касияс. Очевидно е, че тази история ще се развива през следващите месеци, особено при положение, че Реал започне да губи битки на различни фронтове.

Домакините са без контузените Фьорман, Колашинац, Горетцка, Драклсер, Фарфан, Обаси и Гиефер. В строя се завръща Клаас- Ян Хунтелаар, който изтърпяваше на наказание в Бундеслигата и утре ще запише първата си среща от 31 януари насам.

Отсъстващи от състава на гостите са Хамес Родригес, Коентрао, Кедира, Рамос и Модрич, които се борят с различни травми. В строя, след едномесечен престой в лазарета, се завръща Пепе, но засега не е ясно, дали 31-годишният португалец ще започне титуляр.

Любопитни факти:

- Шалке 04 спечели само два от последните си 15 двубоя с испански отбори.

- Шалке 04 спечели десет от последните си 21 европейски мача у дома, с пет равенства и шест поражения.

- Шалке 04 има само една суха мрежа в груповата фаза на Шампионска лига, това се случи при гостуването на Марибор.

- Реал Мадрид спечели само три от своите 27 пътувания до Германия, като две от тези победи дойдоха през миналата година, в плейофите на Шампионска лига.

- Реал Мадрид спечели седем от последните си девет гостувания в турнир.

- Испанците са в серия от девет поредни победи в Шампионска лига, с голова разлика 25:3.

- Реал Мадрид не е успявал да вкара гол само в едно от последните си 27 гостувания в Шампионска лига. Това се случи през сезон 2009/10 срещу Олимпик Лион.

Скоро ще се навърши една година от победоносното шествие на Реал Мадрид в Гилзенкирхен, когато местният Шалке 04 претърпя поражение с 6:1, а испанците станаха първия отбор, който вкарва шест гола на чужд терен в Шампионска лига. Напълно логично е всички прогнози да сочат победа за гостите, като резултатите варират от 1:0 до 3:0 за испанците. Очевидно е, че Реал Мадрид е фаворит в мача, но нека припомним днешното изказване на Икер Касияс, че вероятно противникът се е поучил от миналогодишните грешки и едва ли ще допусне второ унижение.

В този смисъл ние сме напълно съгласни с вратаря. Освен това, нека припомним, че миналата година Шалке 04 игра много открит футбол, което импонира на Реал, както впрочем и играта на Ливърпул при загубата с 3:0 този сезон.

И веднага насочваме вниманието на нашите читатели към това, кой е треньор на Шалке 04 в момента. Дали Ди Матео няма да готви тима си за мач, в който няма да бъдат преоценявани атакуващите възможности на отбора, а следователно, "миньорите" ще играят внимателно в защита? А какво ще се случи, ако италианецът паркира автобус в наказателното си поле?

Нашият съвет е да не се доверяваме напълно на гостите, в чиито състав са същите Анчелоти, Роналдо и останалите звезди, които, впрочем, в последно време не показват шампионски футбол. Докато немците станаха по-стари и по-опитни, а и по-яростни.

Прогноза: Шалке 04 - Реал Мадрид 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Шалке 04:

24 януари Рапид Виена - Шалке 04 2:1 (Приятелска среща)
31 януари Шалке 04 - Хановер 96 1:0 (Бундеслига)
03 февруари Байерн Мюнхен - Шалке 04 1:1 (Бундеслига)
06 февруари Шалке 04 - Борусия М'гладбах 1:0 (Бундеслига)
14 февруари Айнтрахт - Шалке 04 1:0 (Бундеслига)

Реал Мадрид:

24 януари Кордоба - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
31 януари Реал Мадрид - Реал Сосиедад 4:1 (Примера)
04 февруари Реал Мадрид - Севиля 2:1 (Примера)
07 февруари Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 4:0 (Примера)
14 февруари Реал Мадрид - Депортиво Ла Коруня 2:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Шалке 04 - Реал Мадрид

2 срещи
0 победи за Шалке 04
0 равенства
2 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 9:2 за Реал Мадрид

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
276