Аякс ще спечели мястото за Лига Европа


П. Пенков

Аякс ще спечели мястото за Лига Европа

Аякс - АПОЕЛ Никозия
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 10.12.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)


Аякс приема АПОЕЛ Никозия в сблъсък от последния кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Този мач се явява пряк сблъсък за третото място в група F, което ще даде на притежателя му правото да участва в турнира Лига Европа през следващата година. За момента то се заема от Аякс, като холандския тим притежава 3 спечелени точки, след 5-те изиграни кръга досега, а АПОЕЛ е на последното място с точка по-малко от третия.

Съставът на Франк де Бур успя да натрупа точковия си актив в групата, благодарение на двете равенства, с които стартира участието си в надпреварата. Те бяха съответно при домакинството на Пари Сен Жермен и при гостуването на АПОЕЛ - и двата завършили при резултат 1:1. В останалите си два сблъсъка Аякс не успя да спечели точки, губейки от Барселона и Пари Сен Жермен. Колкото до представянето на тима в Ередевизе, то там Аякс постигна нова победа през изминалия уикенд, благодарение на която скъси разликата с лидера в подреждането - ПСВ Айндховен.

АПОЕЛ Никозия успя да вземе само една точка в участието си в групата фаза, но въпреки това ще има шанса да се бори за мястото даващо право на участие в Лига Европа. Съставът на Йоргос Донис инкасира тази точка в края на месец септември, при равенството 1:1 срещу Аякс в Кипър. Срещу останалите си съперници АПОЕЛ не успя да се противопостави и загуби, допускайки общо 7 попадения във вратата си в тези срещи.

За Аякс отсъстващи за мача с АПОЕЛ ще бъдат Виктор Фишер, Николай Бойлесен и Колбейн Сигторсон. В допълнение Анвар Ел Гхази и Ники Цимлинг остават под въпрос, тъй като не са се възстановили напълно от травмите си, като е много вероятно ще бъдат подложени на късни фитнес тестове.

За АПОЕЛ Никозия Жоао Гилерме ще пропусне гостуването на "Амстердам Арена", тъй като получи червен картон в сблъсъка с Барселона. Джон Арне Рийзе пък е аут, поради вирусно заболяване, а Хараламбидис и Винисиус лекуват травми. Бранителя Карлао пък ще бъде обект на дискусии преди срещата, относно физическото му състояние.

Прогноза: Аякс - АПОЕЛ Никозия 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Аякс:

09 ноември Камбуур - Барселона 2:4 (Ередивизие)
22 ноември Аякс - Хееренвеен 3:1 (Ередивизие)
25 ноември ПСЖ - Аякс 3:1 (Шампионска лига)
30 ноември АДО Ден Хааг - Аякс 1:1 (Ередивизие)
06 декември Аякс - Вилем II 5:0 (Ередивизие)

АПОЕЛ Никозия:

10 ноември АПОЕЛ Никозия - Докса 0:0 (Първа Дивизия)
21 ноември Аполон - АПОЕЛ Никозия 0:0 (Първа Дивизия)
25 ноември АПОЕЛ Никозия - Барселона 0:4 (Шампионска лига)
30 ноември АПОЕЛ Никозия - Омония Никозия 1:0 (Първа Дивизия)
05 декември Анортозис - АПОЕЛ Никозия 0:1 (Първа Дивизия)

Досегашни срещи:

Аякс - АПОЕЛ Никозия

1 среща
0 победи за Аякс
1 равенство
0 победи за АПОЕЛ Никозия
Голова Разлика: 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152