Барселона - Пари Сен Жермен: Двубой зa първото място


П. Пенков

Барселона - Пари Сен Жермен: Двубой зa първото място

Барселона - ПСЖ
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 10.12.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)


В сряда вечер Барселона се изправя срещу Пари Сен Жермен на "Камп Ноу" в последен двубой от груповата фаза на Шампионска лига. И двата тима вече си осигуриха участие в следващия етап от надпреварата, поради факта, че заемат първите две позиции в група F, като съответно "парижани" са лидери с актив от 13 точки, докато "каталунците" изостават на точка зад тях. Пари Сен Жермен и Барселона се срещат за втори път един срещу друг, като съответно сблъсъците помежду им ще бъдат своеобразен начало и край на борбата в групата. Това е така, тъй като те се срещнаха в пилотния кръг, когато съставът на Лоран Блан се наложи над съперника си с 3:2 в оспорван двубой на "Парк де Пренс". Може да се заяви, че този път обаче двата тима няма да бъдат преизъплнение с амбиции, поради факта, че вече със сигурност продължават напред.

Барселона влиза в този сблъсък, след като до този момент регистрира 4 победи в тази фаза, надигравайки съответно АПОЕЛ с 1:0 и в последствие с 4:0, както и Аякс с 3:2 и съответно 2:0. Единствените загубени точки на тима бяха споменатите при гостуването на френския тим. Колкото до представянето на Барселона в Примера дивисион, то там водения от Луис Енрике отбор се намира в серия от четири поредни победи, но въпреки това остава на втората позиция, на 2 точки зад лидера Реал Мадрид.

Пари Сен Жермен направи само една грешка досега в груповата фаза, като това бяха изгубените две точки при гостуването на Аякс, завършило при резултат 1:1. След този двубой обаче, съставът на Лоран Блан регистрира серия от четири поредни победи - с 3:2 на Барселона, с 1:0 над АПОЕЛ (в двата мача), както и с 3:1 по-късно над Аякс. Френският тим се намира в същата позиция, както Барселона относно представянето си в родното първенство, където също е втори, изоставайки само на точка от първия - Олимпик Марсилия.

За Барселона отсъстващ в този мач ще бъдат наказаните Дани Алвеш и Рафиня. В допълнение Томас Вермаелен продължават да се възстановява от тежката си травма, която може да му попречи да се появи отново в игра през настоящия сезон.

Единсон Кавани, който през уикенда започна като резерва в двубоя с Нант, вероятно ще излезе този път титуляр. Единственият проблем пред "парижани" ще бъде отсъствие на контузения Жан-Кристоф Бахебек.

Прогноза: Барселона - Пари Сен Жермен 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

22 ноември Барселона - Севиля 5:1 (Примера)
25 ноември АПОЕЛ Никозия - Барселона 0:4 (Шампионска лига)
30 ноември Валенсия - Барселона 0:1 (Примера)
03 декември Хуеска - Барселона 0:4 (Купа на Краля)
07 декември Барселона - Еспаньол 5:1 (Примера)

ПСЖ:

21 ноември Метц - ПСЖ 2:3 (Лига 1)
25 ноември ПСЖ - Аякс 3:1 (Шампионска лига)
29 ноември ПСЖ - Ница 1:0 (Лига 1)
03 декември Лил - ПСЖ 1:1 (Лига 1)
06 декември ПСЖ - Нант 2:2 (Лига 1)

Досегашни срещи:

Барселона - ПСЖ

6 срещи
1 победа за Барселона
3 равенства
2 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 9:8 за ПСЖ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
260