Борусия няма да се затрудни с Андерлехт


FUTBOL-TV

Борусия няма да се затрудни с Андерлехт

Борусия Дортмунд - Андерлехт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 09.12.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Ундиано Майенко (Испания)


В последен двубой в група "D" един срещу друг се изправят първият срещу третия. Борусия Дортмунд е домакин на Андерлехт и всичко преди мача помежду им изглежда предрешено. "Жълто-черните" са едноличен лидер в подреждането след 5 мача с 12 точки в актива си, с 2 повече от втория Арсенал. Белгийският първенец пък е 3-ти с актив от 4 точки и ще играе само и единствено за честта си в Дортмунд, тъй като възпитаниците на Бесник Хаси си гарантираха участие в Лига Европа напролет.

Борусия инкасира първа загуба в тунира в предишния кръг. Вестфалци отстъпиха във визитата си на Арсенал с 2:0. По този начин "артилеристите" на Арсен Венгер си осигуриха място във фазата на директните елиминации. Лондончани шокираха германския си съперник с гол още във втората минута на Яя Саного, а в 57-ата Алексис Санчес реализира второто попадение за домакините. За настоящия двубой контузен е звездата на тима Марко Ройс, а Кирх, Сократис и Блашчиковски са под въпрос, тъй като все още не са напълно възстановени от травмите, които ги измъчваха до скоро.

Андерлехт пък надви с 2:0 Галатасарай в битката за трето място на група "D" и си гарантира място за Лига Европа през пролетта на 2015 година. В герой за белгийците се превърна Шансел Мбемба, който отбеляза и двете попадения. Защитникът се разписа по веднъж в края на двете полувремена.

Ситуацията в класирането в група "D" е следната - Борусия е лидер с 12 точки, Арсенал е втори, с 10. Трети е Андерлехт с 5, а на четвъртото място е отпадналият вече Галатасарай с една точка. Борусия не може да си позволи подценяване на съперника, тъй като ако Андерлехт спечели, а в същото време Арсенал победи Галатасарай, то играчите на Юрген Клоп ще загубят първото си място в групата и така ще са в неблагоприятна позиция на жребия за осминафиналите в турнира.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Андерлехт 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

09 ноември Борусия Дортмунд - Борусия М'гладбах 1:0 (Бундеслига)
22 ноември Падерборн - Борусия Дортмунд 2:2 (Бундеслига)
26 ноември Арсенал - Борусия Дортмунд 2:0 (Шампионска лига)
30 ноември Айнтрахт - Борусия Дортмунд 2:0 (Бундеслига)
05 декември Борусия Дортмунд - Хофенхайм 1:0 (Бундеслига)

Андерлехт:

22 ноември Шарлероа - Андерлехт 3:1 (Лига 1)
26 ноември Андерлехт - Галатасарай 2:0 (Шампионска лига)
30 ноември Андерлехт - Брюж 2:2 (Лига 1)
03 декември Андерлехт - Мехелен 4:1 (Купа на Белгия)
06 декември Мускрон - Андерлехт 4:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Андерлехт

3 срещи
2 победи за Борусия Дортмунд
0 равенства
1 победа за Андерлехт
Голова Разлика: 5:2 за Борусия Дортмунд

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168