Парижани ще запишат пореден успех в Шампионска лига


П. Пенков

Парижани ще запишат пореден успех в Шампионска лига

ПСЖ - Аякс
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 25.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Матей Юг (Словения)


Във вторник от 21:45 часа, осигурилият си сигурно участие извън груповата фаза на Шампионска лига - Пари Сен Жермен, приема Аякс на стадион "Парк де Пренс". Това е така, тъй като "парижани" заемат лидерската позиция в група F с актив от 10 спечелени точки, докато Аякс се нарежда трети със само 2 инкрасни точки досега, а до края на на двубоите от груповата фаза остават два кръга.

Домакинът Пари Сен Жермен се представя почти блестящо до този момента в Шампионска лига. Съставът на Лоран Блан спечели три от четирите си срещи, като сгреши само веднъж. Това се случи още в пилотния кръг от турнира, като именно Аякс и ПСЖ трябваше да си поделят по точка, завършвайки наравно 1:1 в Амстердам. След този двубой френския тим спечели съответно домакинството си на Барселона с 3:2, както и се наложи с 1:0 в двата си мача с АПОЕЛ Никозия. Колкото до представянето на тима във френската Лига 1, то там ПСЖ е в серия от пет поредни победи, които му позволиха да се изкачи на втората позиция в подреждането, само на точка зад лидера Олимпик Марсилия.

Аякс няма какво да губи в оставащите си срещи до края на от груповата фаза, но пък от друга страна тима се изправя пред нова цел, а имено завършване на третото място, което ще даде право на отбора на участие в Лига Европа през следващата година. АПОЕЛ също ще цели това, така че съставът на Франк де Бур трябва да се съсредоточи максимално до края. Те започнаха участието си този сезон в Шампионска лига, регистирайки две равенства - 1:1 срещу Пари Сен Жермен и 1:1 срещу АПОЕЛ Никозия. В последствие обаче "холандците" не успяха да се противопоставят в двата си сблъсъка с Барселона и загубиха.

Златан Ибрахимович се очаква да се поведе атаката на домакините в предстоящата среща с Аякс, докато Кавани и Лавеци, ще заемат съответно позиция отляво и отдясно на нападението. Марко Верати, Жан-Кристоф Бахебек и Никола Дюшес са аут, тъй като са с травми. Лукас Моура пък е под въпрос, като вероятно ще премине късен фитнес тест.

За Аякс единственият контузен ще бъде Виктор Фишер. Съотборникът му пък Жоел Велтман е наказан, поради което Дер Хоор вероятно ще си партнира с Никлас Мойсандер в центъра на отбраната.

Прогноза: Пари Сен Жермен - Аякс 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

25 октомври ПСЖ - Бордо 3:0 (Лига 1)
01 ноември Лориен - ПСЖ 1:2 (Лига 1)
05 ноември ПСЖ - АПОЕЛ Никозия 1:0 (Шампионска лига)
09 ноември ПСЖ - Марсилия 2:0 (Лига 1)
21 ноември Метц - ПСЖ 2:3 (Лига 1)

Аякс:

28 октомври Урк - Аякс 0:4 (Купа на Холандия)
01 ноември Аякс - Дордрехт 4:0 (Ередивизие)
05 ноември Аякс - Барселона 0:2 (Шампионска лига)
09 ноември Камбуур - Барселона 2:4 (Ередивизие)
22 ноември Аякс - Хееренвеен 3:1 (Ередивизие)

Досегашни срещи:

ПСЖ - Аякс

1 срещи
0 победи за ПСЖ
1 равенство
0 победи за Аякс
Голова Разлика: 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213