Порто и Шахтьор доминират в осма група (видео)


И. Ангелов

Порто и Шахтьор доминират в осма група (видео)

Порто и Шахтьор водят убедително в последната група на Шампионска лига, с по 10 и 8 точки съответно, и се намират далеч напред пред своите опоненти от днешния ден, съответно Атлетик Билбао - 1, и БАТЕ - 3 т. Днес Порто гостуваше в Испания и победи с 2:0, а Шахтьор разби своя противник с категоричното 5:0.

След пропусната дузпа от Джаксон Мартинес в първото полувреме, два гола във втората част донесоха победата на португалците. В 55-ата Мартинес откри, при центриране на Брахими, който действа добре срещу няколко противника. В 73-ата минута самият Ясине Брахими вкара, като се възползва от подаръка на Ирайзос и вкара на празна врата.

Шахтьор започна с головете в 19-ата минута, когато Дарио Срна добави една избита от вратаря топка при удар с глава за 1:0. До края БАТЕ имаше своите възможности, но в добавеното време Анри Кагуш бе изгонен и това реши срещата.

В 48-ата минута Алекс Тейшейра вкара при подаване на Срна. Последва гол от дузпа в 58-ата минута на името на Луис Адриано. Отново Адриано вкара в 82-ата, възползвайки се от перфектно центриране на Дъглас Коща. В 92-ата минута Адриано оформи и хетрика си след добра игра на Марлос и Тейшейра в атаката.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
104