Пари Сен Жермен няма да срещне трудности с АПОЕЛ


П. Пенков

Пари Сен Жермен няма да срещне трудности с АПОЕЛ

ПСЖ - АПОЕЛ Никозия
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 05.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Олегарио Бенкуеренса (Португалия)


В сряда вечер от 21:45 Пари Сен Жермен излиза срещу АПОЕЛ Никозия в сблъсък от четвъртия кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Съставът на Лоран Блан е временен лидер в група F с актив от 7 спечелени точки, докато кипърския тим заема последната позиция с едва само една инкасирана точка до момента. Второто и третото място в групата се заема съответно от Барселона и Аякс, които притежават съответно 6 и 2 точки.

"Парижани" ще се надяват на успех срещу АПОЕЛ, който би трябвало да им гарантира безпроблемно продължаване напред извън групите на надпреварата. Пари Сен Жермен започна своето участие с равенство 1:1 при гостуването на Аякс, но пък в края на месец септември отбора постигна изключително трудна, но и важна победа при домакинството си на Барселона, надигравайки "каталунците" с 3:2. Преди две седмици френския тим регистрира и втория си успех в групата, като този път се справи с АПЕОЛ, побеждавайки с 1:0 като гост в Кипър. Колкото до представянето на АПОЕЛ в френската Лига 1, то там отбора е в серия от три поредни победи, които за момента осигуряват на тима второто място в подреждането на 4 точки зад лидера Олимпик Марсилия.

АПОЕЛ Никозия не може да се похвали с толкова успешно участие в групите на Шампионска лига, както стори това Пари Сен Жермен до момента. Съставът на Йоргос Донис има само една инкасирана точка, като тя беше извоювана в края на месец септември, когато АПОЕЛ задържа равенството 1:1 у дома срещу Аякс. В останалите си две срещи кипърският тим съответно записа загуба с 1:0 от Барселона на "Камп Ноу", както и поражение с 1:0 у дома от Пари Сен Жермен. През уикенда АПОЕЛ инкасира нови три точки в родното си първенство, побеждавайки Етникос с 4:0 като гост, което остави отбора на лидерската позиция в лигата също с 4 точки преднина пред втория Аполон Лимасол.

Мениджърът на домакините Лоран Блан няма да може да разчита на Марко Верати и Златан Ибрахимович в предстоящата среща, тъй като и двамата продължават възстановяването си от травми. Единсон Кавани би трябвало да започне като титуляр в този случай, а Давид Луиш да замени Маркиньос, който игра през уикенда при победата с 2:1 на Лориен.

АПОЕЛ Никозия има доста повече проблеми от ПСЖ в тази среща, след като цели четирима играчи ще пропуснат мача със сигурност. Това са Кака, Папафиотис, Хараламбидес и Рийзе. Освен това други четирима са под въпрос за Йоргос Донис са - Мандука, Алонефтис, Антониадес и Гомес.

Прогноза: Пари Сен Жермен - АПОЕЛ Никозия 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

05 октомври ПСЖ - Монако 1:1 (Лига 1)
17 октомври Ланс - ПСЖ 1:3 (Лига 1)
21 октомври АПОЕЛ Никозия - ПСЖ 0:1 (Шампионска лига)
25 октомври ПСЖ - Бордо 3:0 (Лига 1)
01 ноември Лориен - ПСЖ 1:2 (Лига 1)

АПОЕЛ Никозия:

30 септември АПОЕЛ Никозия - Аякс 1:1 (Шампионска лига)
06 октомври Отелос - АПОЕЛ Никозия 1:2 (Първа Дивизия)
21 октомври АПОЕЛ Никозия - ПСЖ 0:1 (Шампионска лига)
26 октомври АПОЕЛ Никозия - Неа Саламис 1:0 (Първа Дивизия)
01 ноември Етникос Ахна - АПОЕЛ Никозия 0:4 (Пръва Дивизия)

Досегашни срещи:

ПСЖ - АПОЕЛ Никозия

3 срещи
3 победи за ПСЖ
0 равенства
0 победи за АПОЕЛ Никозия
Голова Разлика: 4:0 за ПСЖ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210